Image-Guided Radiation Therapy HOC

laden

Opleiding IGRT-HOC: in vijf dagen op de hoogte van alle moderne radiotherapeutische behandelmethoden!

Snel meer te weten komen over alle moderne radiotherapeutische behandelmethoden? Dan is de praktijkgerichte post-hbo module Image-Guided Radiation Therapy (HOC) iets voor jou! Tijdens deze hands-on opleiding komen de verschillende IGRT-technieken aan bod. Je wisselt praktische oefeningen en demonstraties af met voordrachten en discussies. Ook bezoek je diverse radiotherapie afdelingen waar experts de nieuwste ontwikkelingen van de image guidenence presenteren. In vijf dagen doe je nieuwe inzichten op voor je eigen klinische omgeving en heb je kennisgemaakt met de nieuwste IGRT-technieken. Je bent klaargestoomd om patiënten de allerbeste zorg te bieden. 

Programma opleiding IGRT-HOC

Deze korte opleiding is een onderdeel van de module IGRT, waarin je vooral praktijkgericht aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Gebruik van software voor ‘image fusion’
  • De principes van in-room IGRT
  • Mogelijkheden en beperkingen van de diverse in-room IGRT-technieken
  • Multi modality imaging

De docenten van Inholland Academy verzorgen de praktische oefeningen in samenwerking met experts uit diverse RT-afdelingen op verschillende systemen. De sessies en demonstraties zijn op de Hogeschool Inholland en op diverse radiotherapieafdelingen in Nederland. Je brengt tijdens deze post-hbo module onder andere een bezoek aan de Cyberknife in Rotterdam, MRI linac in Utrecht, Viewray in het VUmc en de gamma knife in het NKi- AvL in Amsterdam. Ook een Varian en XVI demo met hands on sessies van klinische casuïstiek staan op het programma. Deze worden uiteraard geleid door klinische experts!

Resultaat

Na het volgen van de post-hbo module Image-Guided Radiation (HOC) kun je: 

  • Kritisch de mogelijkheden en beperkingen van applicaties voor ‘image fusion’ analyseren
  • De principes van IGRT, met inbegrip van de invloed van technische, fysische en klinische factoren, toepassen
  • Recente ontwikkelingen van in-room IGRT-systemen op hun juiste waarde schatten

Na het succesvol afronden van deze course ontvang je een certificaat van Inholland Academy. En dankzij de accreditatie door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) ontvang je 40 punten.

Toelating

De module is geschikt voor deelnemers met een bachelorgraad of hoger, die enige ervaring hebben in Image-Guided RT. Je bent bijvoorbeeld radiotherapeutisch laborant, klinisch fysisch medewerker, klinisch fysici in opleiding of een professional op de  RT-afdelingen.

Start Haarlem, van dinsdag 2 t/m zaterdag 6 april 2019
Duur vijf dagen van 8:30 - 17:00 uur
Prijs € 1.240 inclusief 1 dag busvervoer, 2 dagen lunch en een welkomsborrel, exclusief lunches op de overige dagen en busvervoer op de dagen op de locaties in het Amsterdamse ziekenhuis 

NB: Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees verder!
Type module
Niveau post-hbo/master

Download brochure

Inschrijven (via IGRT-module)

U kunt zich inschrijven voor de IGRT- HOC via de pagina van de IGRT-module.