Haarlem,
15
februari
2021
|
08:32
Europe/Amsterdam

17 februari: Inholland Haarlem Live! voor studiekiezers

Online talkshows over de overgang van havo en mbo naar hbo

Wat zijn de grootste verschillen tussen havo en hbo? En hoe ervaren mbo’ers de stap naar het hoger onderwijs? Welke overwegingen zijn er en hoe pak je dit aan? Inholland Haarlem vindt het, juist in deze tijd, belangrijk om aankomende studenten te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Daarom organiseren wij op woensdag 17 februari twee online talkshows Inholland Haarlem Live! De online talkshows zijn live te volgen via YouTube van Inholland Haarlem.

Donny Keizer, alumnus Creative Business, gaat tijdens deze online sessies in gesprek met een havo-scholier, een mbo’er en studenten van Inholland Haarlem. Andor, student Creative Business, behandelt als sidekick de vragen die via de chat binnenkomen. Donny: “Ik ben zelf direct na de havo aan het hbo gaan studeren en vond dat best een groot verschil. Studeren in een nieuwe stad, het gebouw verkennen, allemaal andere vakken, zelfstandiger werken. Echt een ontdekkingstocht! Samen met de (mbo- en hbo-)studenten en havist gaan we het aan tafel hebben over dat verschil en komen we met tips om jouw stap te vergemakkelijken!”

Bekijk Inholland Haarlem Live!

  • 15.00 - 15.30 uur: volg live de sessie over de overgang van havo naar hbo
    Hoe kijk je aan tegen studeren aan het hbo? Wat zijn de grootste verschillen tussen havo en hbo? Wat heeft jou geholpen bij deze stap? Aan tafel een eindexamenkandidaat havo en drie studenten van Inholland Haarlem.
    -> Bekijk deze online talkshow via YouTube van Inholland Haarlem
  • 15.45 - 16.15 uur: volg live de sessie over de overgang van mbo naar hbo
    Welke verschillen zijn er tussen mbo en hoger onderwijs? En als je kiest om door te studeren, ga je dan voor een voltijd hbo-opleiding van 4 jaar of toch liever voor een Associate degree van 2 jaar? Aan tafel een mbo-student en drie studenten van Inholland Haarlem, die eerst een mbo-studie hebben gedaan. 
    -> Bekijk deze online talkshow via YouTube van Inholland Haarlem
Donny Keizer, communicatieadviseur Inholland Haarlem
Samen met de (mbo- en hbo-)studenten en havist gaan we het aan tafel hebben over studeren aan het hbo en komen we met tips om jouw stap te vergemakkelijken!
Donny Keizer, communicatieadviseur Inholland Haarlem

Overgang naar studeren aan het hbo
Ido, vierdejaarsstudent mbo Sport en Bewegen, heeft al een keuze gemaakt. Hij gaat in september starten bij onze opleiding Sportkunde. Tijdens Inholland Haarlem Live! vertelt hij hoe hij tot zijn keuze is gekomen. “Tijdens mijn stage in het Vitaliteitslab heb ik geleerd om op een bredere manier naar gezondheid te kijken. Meer gericht op het coachen van een gezonde leefstijl en het stimuleren van beweging. Sportkunde sluit hier perfect op aan. Ik wil me graag hierin verder ontwikkelen. Juist de verdieping ingaan en het feit dat ik nog niet fulltime wil gaan werken, heeft mij ervan overtuigd om door te studeren.”

Studiekeuzeadvies
Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van een studie? Voor vragen en advies kun je contact opnemen met onze studiekeuzeadviseur Marise Nijland: studiekeuze.haarlem@inholland.nl Zij helpt je graag verder.

Meer weten over studeren bij Inholland Haarlem? Bekijk dan ook onze virtuele tour en loop samen met student Shana rond in onze gangen en proef de sfeer.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.