Volg jouw opleiding in Haarlem

Persoonlijk, betrokken en sfeervol. Ondernemend en inventief. Groot(s) en tegelijkertijd kleinschalig. Dat is waar Hogeschool Inholland Haarlem voor staat. Bij ons heb je nauw contact met je docenten en medestudenten. Zo vind je snel je draai in je (nieuwe) leven als student, en in de stad.

Opleidingen in Haarlem

Bekijk het overzicht

Kom langs in Haarlem

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Haarlem

Contact

Algemeen telefoonnummer

023 - 541 2 412

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?
E: studiekeuze.haarlem@inholland.nl
T: 088 466 0020
Maak een afspraak

Servicepunt

Heb je vragen over (ICT-)voorzieningen, jouw account, cijfers of lokalen?
E: servicepunt.haarlem@inholland.nl 
T: 023 541 2 288 

Studentendecaan

Heb je te maken met persoonlijke omstandigheden die (mogelijk) van invloed kunnen zijn op de studievoortgang, zoals een functiebeperking, ziekte of familieomstandigheden? Of wil je studie en topsport combineren? Maak dan een afspraak.
E:  decanaat.haarlem@inholland.nl

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland. 
E:
intoffice.haarlem@inholland.nl
T: 088 466 3 119
Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 21 11 55 25

Start Up Campus Haarlem (SUCH)

Wil je weten waar je dé ontmoetingsplek binnen Inholland Haarlem voor kunt gebruiken?
E: startupcampus@inholland.nl
T: 023 541 2 412
Ga naar SUCH

Bereikbaarheid

Locatie Haarlem

Bezoekadres

De hogeschool ligt op tien minuten lopen van treinstation Overveen en is prima te bereiken met bus, auto of fiets.

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Plan met Google Maps >
Plan je eigen route >

Openingstijden

  • Maandag: 07.30 - 22.30 uur
  • Dinsdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Woensdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Donderdag: 07.30 - 22.30 uur
  • Vrijdag: 07.30 - 18.30 uur

Parkeren

Je kunt niet vrij parkeren rondom Hogeschool Inholland Haarlem. Het gebied rondom de campus (Bijdorplaan en omgeving) is voor vergunninghouders, met uitzondering van een aantal plekken voor betaald parkeren. Zo vind je aan het begin van de Bijdorplaan 15 parkeerplaatsen met parkeermeters. Het uurtarief is hier €3,30.

Beperkt gratis parkeren
Er zijn drie locaties in de omgeving van Inholland met gratis parkeergelegenheid:

  • Sportcomplex Tetterode: 50 gratis parkeerplaatsen op een loopafstand van ca. 10 minuten.
  • Station Overveen: 20 parkeerplaatsen op een loopafstand van ca. 4 minuten, alleen met een parkeerschijf voor max. 1 uur parkeren.
  • Hogeschool Inholland: 20 parkeerplaatsen bovengronds, aan de achterkant van het gebouw (langs het spoor) in de daarvoor bestemde parkeervakken. Deze parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de Veldzigtlaan.

Inholland Haarlem

Inholland Haarlem

Inholland Haarlem

Persoonlijk & dichtbij

"Het is de sfeer hier, en dat de docenten je bij naam kennen. Zelfs al na het Proefstuderen! Ze zijn echt in je geïnteresseerd en altijd bereid je te helpen, of je nou les van ze hebt of niet." - Romy

Midden in de regio

"Voor studenten die meer willen dan alleen een diploma halen, biedt Inholland Haarlem veel extra's. Zoals de Haarlem Business Class en de Start Up Campus Haarlem, waarin je leert in de praktijk en alvast een netwerk opbouwt. De kansen en mogelijkheden liggen hier voor het oprapen." - Koen

Inholland Haarlem

Geweldig gebouw

"De grote ramen in het gebouw halen de natuur een beetje naar binnen. Het voelt hier open en vrij. De voorzieningen, zoals de digitale bibliotheek, professionele muziek- en opnamestudio's en de geavanceerde medische apparatuur in het skillslab, zijn modern en van nu. En er zijn pingpongtafels. Het draait niet alleen om studeren, toch?" - Roman

Haerlems Studenten Gildt

"Regelmatig ben ik te vinden in 't Haerlems Studenten Gildt, het Haarlemse studentencafé waar veel Inholland-studenten komen. Je kunt daar heerlijk zitten met je studiegenoten, de week afsluiten met vrienden en je leert veel nieuwe mensen kennen; studenten van de andere opleidingen, ouderejaars en oud-studenten. Er zijn themafeesten, een pubquiz en vooral veel gezelligheid." - Bregje

Centre Court

Sport mee op ons prachtige Centre Court

Inholland Haarlem is trots op het volledig vernieuwde Centre Court. Op ons binnenplein is een prachtige ‘Skills Garden’ aangelegd, waar studenten en medewerkers voor en na de lessen kunnen bewegen op de dynamische en kleurrijke sportvelden. Wij zijn daarmee de eerste hogeschool ter wereld met een eigen Skills Garden.

Onze Skills Garden is ontwikkeld met het Athletic Skills Model als uitgangspunt. Zo zijn de velden asymmetrisch, waarmee de hersenen worden geprikkeld. Dit is beter voor het uitdagen tot creativiteit en het aanleren van bewegingen. Zo komt onder meer (plezier in) bewegen, aanpassingsvermogen en de ontwikkeling van zowel het brein als het onderwijs samen.

Court centre

Court centre

Bewegend leren neemt een steeds grotere plaats binnen het onderwijs. Onder meer de studenten van Sportkunde en de Pabo zullen ook les krijgen en lesgeven op dit court. Ook bieden wij vaste momenten aan waarop er activiteiten zijn onder leiding van studenten. Voor onze eigen medewerkers en studenten én voor mensen van buiten. Zo geven onze tweedejaarsstudenten Sportkunde les aan de kleuterklassen van de basisschool, dat kan ook buiten op dit plein, dat ons heel veel mogelijkheden biedt en echt een verrijking is voor onze campus.

Sportattributen
Om het sporten en bewegen zo goed mogelijk te stimuleren, heeft Inholland Haarlem voor alle velden sportattributen aangeschaft. Deze materialen staan in twee kisten op het binnenplein. Zo kan iedereen de attributen pakken die ze nodig hebben om lekker te bewegen.

Studentsucces Centrum (SSC)

Studentsucces Centrum (SSC)

SSC

Tijdens je studie komt er van alles op je af. Dat is leuk, maar ook spannend. Enorm veel indrukken vanuit de opleiding zelf, je maakt nieuwe vrienden en je moet uitvogelen hoe je jouw (bij)baan, sport of andere activiteiten combineert met je studie. En dat is allemaal soms best even wennen...

Omdat we het bij Inholland belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt om van zijn of haar studie een succes te maken, is er het Studentsucces Centrum (SSC). Een fysieke en digitale ontmoetingsplek voor én door studenten. In het SSC staat een team van studentbuddy’s van verschillende opleidingen klaar voor alle opleidingsgerelateerde of juist privé-vraagstukken van studenten. Denk hierbij aan ondersteuning bij studievaardigheden, omgang met stress en het bouwen aan een sociaal netwerk.

Persoonlijk en dichtbij
Onze studentbuddy’s Tess van Hulst, Daniel Tabrizian, Django van Busken, Gadir Mhanna en Arron Molloy, Mimi López Saez, Tamanna Abbas (EN) zijn in het SSC aanwezig om je te helpen waar dat nodig of wenselijk is.

Tess, derdejaarsstudent Creative Business, is zeer betrokken bij de opleiding én de studievereniging Creatrix Populus. “Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen en ik weet hoe belangrijk dat is voor de kwaliteit van je schoolperiode. Als studentbuddy kan ik op een mooie manier mijn opgedane kennis en ervaring delen, bijvoorbeeld bij de overstap naar studeren in het hbo of bij problemen rondom planning en organisatie van het schoolwerk.”

Gadir, tweedejaarsstudent Tourism Management, vindt het belangrijk dat studenten een plek hebben om naar toe te gaan. “Zelf heb ik veel ervaring met het helpen van leerlingen (vooral jongeren). Ik vind het erg belangrijk dat studenten een plekje hebben om naar toe te kunnen gaan zodra zij hulp nodig hebben. In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met fotografie. Ik weet van mezelf dat ik erg goed kan communiceren en sociaal ben dus ik hoop dat ik deze vaardigheden kan inzetten in het SCC!”

Daniel, tweedejaars Informatica-student, begeleidt graag studenten om beter en met meer plezier te studeren. “Mij gaat het echt om dat iedereen lekker in zijn vel zit en dat betekent dat je ook naar mij mag stappen met kwesties die niks met je opleiding te maken hebben! Ik ben zelf erg van zelfontwikkeling, zorgen dat ik in elke situatie vol zelfvertrouwen ben en weet hoe ik iets moet aanpakken. Graag deel ik mijn ervaringen met medestudenten dus als dat je aanspreekt wees niet bang om me te mailen!”

SUCH

Start Up Campus Haarlem

De Start Up Campus Haarlem (SUCH) is dé ontmoetingsplek binnen Inholland Haarlem. Hier komen ondernemende studenten, docenten en mensen uit het Haarlemse bedrijfsleven samen. Om inspiratie op te doen, kennis en ervaringen te delen, samen te werken. Kortom, om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Regelmatig vinden er bij SUCH diverse events plaats, zoals workshops, lezingen of een lectoren-lunch. Deze events zijn gratis toegankelijk voor alle studenten, welke opleiding je ook doet. Maar ook buiten deze activiteiten om kun je de creatieve locatie gebruiken om te overleggen of samen te werken aan je project.

Ondernemende studenten, opgelet!

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Kijk voor meer informatie op het Instagram-account of de website van SUCH.

Starters Skillset
Met onze reeks ‘Starters Skillset’ werk je in workshops aan je persoonlijke groei en musthave vaardigheden als startende professional of ondernemer. Denk aan: Personal Branding, Creative Mind, Koud bellen & verbonden blijven, Social media & storytelling, Timemanagement, Sales, Netwerken en Pitchen en presenteren.

ICE Sessions

De ICE Sessions vormen een reeks van shows waarin je geïnspireerd wordt en leert van professionals uit het werkveld. Je kunt als student hierbij aanwezig zijn en live vragen stellen aan inspirerende gasten. Sneak Peak: Deze bedrijven/merken kun jij ontmoeten: Tony Chocolonely, For You Agency, Klaas Dijkhoff & Bas Erlings en Record Industry.

Start Up-programma & Ondernemersdagen

Loop jij rond met een idee voor een eigen onderneming? Schuilt er een ondernemer in jou maar weet je niet hoe te beginnen? Precies hier dus! We helpen je met het uitwerken van jouw idee tot business actieplan, verbinden je aan een interessant netwerk en geven jou een boost richting ondernemerschap!

Introductieweek

Introductieweek: 26 – 30 augustus 2024

Jouw nieuwe opleiding bij Inholland Haarlem begint met een geweldige introweek, waar kennismaking met je nieuwe studiegenoten, de stad Haarlem en het studentenleven centraal staat. We hebben in Haarlem vier verschillende intro’s van onze opleidingen. Wat ga jij studeren? Kijk goed welke introweek voor jouw opleiding georganiseerd wordt!

Introweek: 26 - 30 augustus 2024

Ga jij studeren aan de Pabo, Social Work, MBRT, Informatica, Information Technology, Tourism Management, Bouwkunde of Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling? De vijf studieverenigingen van deze opleidingen Personalia, Röntgenius, Lepidoptera, Virplaca en Voluptuaria van Inholland Haarlem en ’t Haerlems Studenten Gildt hebben de handen ineengeslagen voor de organisatie van een geweldige Introweek vol activiteiten en feesten van 26 tot en met 30 augustus.

Meld je hier aan voor de introductieweek van Pabo, Social Work, MBRT, Informatica, Information Technology, Tourism Management, Bouwkunde of Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling.

Houd ook de Instagram-pagina  goed in de gaten de komende tijd!

MoveMental: 26 - 30 augustus 2024

Sportkundestudenten krijgen van 26 tot en met 30 augustus een introductieweek voorgeschoteld door studievereniging MoveMental met uiteraard veel sportieve, maar vooral ook leuke activiteiten. Ze slapen, zeer toepasselijk, bij de ijsbaan in Haarlem. Reken op een fantastische start van je nieuwe studie.

Meld je aan voor de introductieweek van Sportkunde!

Creatro: 27 – 29 augustus 2024

Ga jij Creative Business of ICB studeren? Geef je dan op voor Creatro van 27 augustus tot en met 29 augustus. Deze introductie van drie dagen zit bomvol leuke activiteiten, spelletjes en gave feestjes waarin je veel nieuwe vrienden maakt en de stad Haarlem leert kennen.

Meld je aan voor Creatro!

Introductieweek Haarlem: 27 – 29 augustus 2024

Ga jij Business Studies, Finance & Control of AD Business Studies Logistiek studeren? Het Onafhankelijk Heeren Dispuut Carpe Noctem (O.H.D.C.N.) en studievereniging Negotium Novum biedt studenten van 27 augustus tot en met 29 augustus gave introductiedagen aan. Een must voor studenten die op een leuke manier alvast kennis willen maken met de opleiding, hun medestudenten en de stad Haarlem.

Meld je aan voor deze introductiedagen

Twijfel je om je aan te melden vanwege ontgroeningsverhalen? Maak je niet druk, ontgroening is taboe. De introductie wordt door jou, je medestudenten en de introductiecommissie op een leuke manier en met leuke activiteiten ingevuld met een gaaf feest in Patronaat als afsluiter op donderdag 29 augustus.

"Ik kan me niet voorstellen dat je dit zou willen missen!"


Tijdens de Introductieweek 2023 gaven de nieuwe studenten van Hogeschool Inholland Haarlem een kickstart aan hun opleiding. De verschillende studie- en studentenverenigingen zorgden voor een spetterend en afwisselend programma, zodat de kersverse eerstejaars school, studenten en stad konden leren kennen.

Lees meer over de introweek 2023

Studentenleven

Studeren in Haarlem

Haarlem is een grote stad met een historisch, intiem centrum. Vol bedrijvigheid, winkels, restaurants, kroegen en bioscopen. Kortom, een stad die veel te bieden heeft en waar je je snel thuis voelt.

Sport

Een schaatsbaan, hardlopen in de Haarlemmer Hout of de duinen, surfen in Zandvoort of Bloemendaal en dan hebben we het nog niet eens over de vele sportverenigingen. Drie, twee, een… GO!

Uitgaan

Een terrasje pakken op de Grote Markt of de Botermarkt. Een drankje bij de Jopenkerk of 't Haerlems Studenten Gildt. Feesten bij Café Murphy's, Café De Koning of het Patronaat. Voor een avondje stappen hoef je Haarlem niet uit. Denk ook aan het grootste gratis festival in Nederland: Bevrijdingspop! En in augustus staat de stad in het teken van Haarlem Jazz met vele podia en bandjes.

Winkelen

Shoppen doe je in de Grote Houtstraat, Gierstraat en Barteljorisstraat. Maar vergeet ook vooral de kleine straatjes niet, vol unieke en kleine winkeltjes. Voor elk wat wils.

Uit eten

Wist je dat Haarlem de hoogste restaurant-dichtheid heeft per inwoner? En wat dacht je van het populaire stadsstrand Oerkap. Zo is er altijd wel een gezellige plek die past bij je smaak en je portemonnee. 

Vlakbij het strand

Zandvoort en Bloemendaal liggen op steenworp afstand. Heerlijk om even te chillen na het leren, lekker uit te waaien, of met de voeten in het zand te dansen op een van de vele beachparty's.

Wonen en werken

Op kamers in Haarlem

Er zijn verschillende manieren om in Haarlem of omgeving woonruimte te vinden. Je kunt je bijvoorbeeld bij DUWO inschrijven om in aanmerking te komen voor een studentenwoning aan de Schoonzichtlaan, direct grenzend aan het gebouw van Inholland Haarlem. Let op: er zijn momenteel lange wachttijden voor het verkrijgen van een kamer, dus schrijf je op tijd in. Check onderstaande websites voor meer mogelijkheden om woonruimte in Haarlem te vinden:

Houd je bewijs van inschrijving bij Inholland Haarlem bij de hand; in veel gevallen heb je die nodig als je je wilt inschrijven. Heb je die nog niet, stuur dan een kopie van je aanmelding mee. En schrijf je op tijd in! Vaak kan dit al drie maanden voor je studie begint.

Woon je langer dan drie maanden op een eigen adres in Haarlem, dan ben je verplicht je in te schrijven bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Haarlem (Zijlvest 2). Dat is belangrijk voor ontvangst van je studiefinanciering. Neem bij inschrijving je collegekaart mee, die moet je laten zien.

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Studiefaciliteiten

Algemene studiefaciliteiten

Op onze kleinschalige campus zorgen we ervoor dat je zo prettig en efficiënt mogelijk kunt studeren. Door het hele gebouw zijn werkplekken en zitjes te vinden, met stopcontact, om alleen of in een groepje (digitaal) te werken. Onze bibliotheek is geheel gedigitaliseerd en te raadplegen via het Inholland-portal. Zoek je even rust, ga dan naar de stille studieruimte, of de stilteruimte.

Hightech studio's en geluidsapparatuur

Kom je bij ons aan het Conservatorium studeren, of begin je aan de opleiding Creative Business, dan heb je professionele opnameapparatuur, montageruimten en tv- en radiostudio's tot je beschikking. Van mengpanelen tot een Mac-collegeruimte en van een podiumzaal tot geluiddichte repetitielokalen: jij kunt je creatieve talent ten volle benutten.

Het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Als aanstaand radioloog, echoscopist of bestralingsdeskundige gebruik je specialistische medische apparatuur om je patiënt te onderzoeken en te genezen. Stagelopen alleen is niet genoeg om met deze apparaten te leren omgaan, en daarom heb je ze bij Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken allemaal tot je beschikking in het skillslab.

nature

Sporten in de Rengelinkhal

Studeer jij Sportkunde of Leraar Basisonderwijs (Pabo)? Dan staat een goed uitgeruste sporthal tot je beschikking: de Rengelinkhal. Zodat jij gym- en bewegingslessen kunt ontwikkelen voor verschillende doelgroepen en waar jij natuurlijk ook zelf lekker kunt sporten.

Verenigingen

Studieverenigingen van Haarlem

Heb je er al over nagedacht om je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging? Het is de ideale manier om nieuwe vrienden te maken en de stad, je studiegenoten en de campus beter te leren kennen. In Haarlem zijn we trots op onze verenigingen, omdat ze ervoor zorgen dat jij je nóg meer thuis voelt. 

Er zijn maar liefst acht studieverenigingen. Allemaal organiseren ze excursies naar bedrijven of instellingen in het eigen beroepenveld, en zorgen ze er met sportieve, interactieve en sociale activiteiten voor dat je snel veel studiegenoten kent. Dat begint al tijdens de introductieweek, die wordt georganiseerd door de studieverenigingen. En in het Patronaat sluiten de verenigingen het jaar feestelijk af met Het Grote Kerstgala.

Kijk snel welke vereniging er is voor jouw studie:

Studenten van verschillende studieverenigingen ontmoeten elkaar wekelijks op donderdagavond in café ’t Haerlems Studenten Gildt.

Studentenverenigingen

Een studentenvereniging is toegankelijk voor studenten van verschillende opleidingen, ongeacht aan welke instelling je studeert.

Social media

Volg Haarlem via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Haarlem gebeurt? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

  Volg ons via Instagram

         Volg ons via Facebook

  Volg ons via Twitter

537 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Haarlem?

Wij staan je graag te woord!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228