Volg jouw opleiding in Haarlem

Persoonlijk, betrokken en sfeervol. Ondernemend en inventief. Groot(s) en tegelijkertijd kleinschalig. Dat is waar Hogeschool Inholland Haarlem voor staat. Bij ons heb je nauw contact met je docenten en medestudenten. Zo vind je snel je draai in je (nieuwe) leven als student, en in de stad.

Opleidingen in Haarlem

Bekijk het overzicht

Kom langs in Haarlem

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Haarlem

Contact

Algemeen telefoonnummer

023 - 541 2 412

Studiekeuze Adviescentrum

Heb je studiekeuzevragen? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?
E: studiekeuze.haarlem@inholland.nl
T: 088 466 4 020
Maak een afspraak

Servicepunt

Heb je vragen over (ICT-)voorzieningen, jouw account, cijfers of lokalen?
E: servicepunt.haarlem@inholland.nl 
T: 023 541 2 288 

Studentendecaan

Heb je te maken met persoonlijke omstandigheden die (mogelijk) van invloed kunnen zijn op de studievoortgang, zoals een functiebeperking, ziekte of familieomstandigheden? Of wil je studie en topsport combineren? Maak dan een afspraak.
E:  decanaat.haarlem@inholland.nl

International Office

Het startpunt voor jouw internationale activiteiten is het International Office. Hier krijg je informatie over de mogelijkheden voor studie en stage in het buitenland. 
E:
intoffice.haarlem@inholland.nl
T: 023 541 2 209
Meer informatie

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 21 11 55 25

Start Up Campus Haarlem (SUCH)

Wil je weten waar je dé ontmoetingsplek binnen Inholland Haarlem voor kunt gebruiken?
E: startupcampus@inholland.nl
T: 023 541 2 412
Ga naar SUCH

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt op tien minuten lopen van treinstation Overveen en is prima te bereiken met bus, auto of fiets.

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Plan met Google Maps >
Plan je eigen route >

Openingstijden

  • Maandag: 07.30 - 22.30 uur
  • Dinsdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Woensdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Donderdag: 07.30 - 22.30 uur
  • Vrijdag: 07.30 - 18.30 uur

Parkeren

Je kunt niet vrij parkeren rondom Hogeschool Inholland Haarlem. Het gebied rondom de campus (Bijdorplaan en omgeving) is voor vergunninghouders, met uitzondering van een aantal plekken voor betaald parkeren. Zo vind je aan het begin van de Bijdorplaan 15 parkeerplaatsen met parkeermeters. Het uurtarief is hier €3,30.

Beperkt gratis parkeren
Er zijn drie locaties in de omgeving van Inholland met gratis parkeergelegenheid:

  • Sportcomplex Tetterode: 50 gratis parkeerplaatsen op een loopafstand van ca. 10 minuten.
  • Station Overveen: 20 parkeerplaatsen op een loopafstand van ca. 4 minuten, alleen met een parkeerschijf voor max. 1 uur parkeren.
  • Hogeschool Inholland: 20 parkeerplaatsen bovengronds, aan de achterkant van het gebouw (langs het spoor) in de daarvoor bestemde parkeervakken. Deze parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de Veldzigtlaan.

Inholland Haarlem

nature

Persoonlijk & dichtbij

"Het is de sfeer hier, en dat de docenten je bij naam kennen. Zelfs al na het Proefstuderen! Ze zijn echt in je geïnteresseerd en altijd bereid je te helpen, of je nou les van ze hebt of niet." - Romy

Midden in de regio

"Voor studenten die meer willen dan alleen een diploma halen, biedt Inholland Haarlem veel extra's. Zoals de Haarlem Business Class en de Start Up Campus Haarlem, waarin je leert in de praktijk en alvast een netwerk opbouwt. De kansen en mogelijkheden liggen hier voor het oprapen." - Koen

Geweldig gebouw

"De grote ramen in het gebouw halen de natuur een beetje naar binnen. Het voelt hier open en vrij. De voorzieningen, zoals de digitale bibliotheek, professionele muziek- en opnamestudio's en de geavanceerde medische apparatuur in het skillslab, zijn modern en van nu. En er zijn pingpongtafels. Het draait niet alleen om studeren, toch?" - Roman

Haerlems Studenten Gildt

"Regelmatig ben ik te vinden in 't Haerlems Studenten Gildt, het Haarlemse studentencafé waar veel Inholland-studenten komen. Je kunt daar heerlijk zitten met je studiegenoten, de week afsluiten met vrienden en je leert veel nieuwe mensen kennen; studenten van de andere opleidingen, ouderejaars en oud-studenten. Er zijn themafeesten, een pubquiz en vooral veel gezelligheid." - Bregje

Studentsucces Centrum (SSC)

Studentsucces Centrum (SSC)

Tijdens je studie komt er van alles op je af. Dat is leuk, maar ook spannend. Enorm veel indrukken vanuit de opleiding zelf, je maakt nieuwe vrienden en je moet uitvogelen hoe je jouw (bij)baan, sport of andere activiteiten combineert met je studie. En dat is allemaal soms best even wennen...

Omdat we het bij Inholland belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt om van zijn of haar studie een succes te maken, is er het Studentsucces Centrum (SSC). Een fysieke en digitale ontmoetingsplek voor én door studenten. In het SSC staat een team van studentbuddy’s van verschillende opleidingen klaar voor alle opleidingsgerelateerde of juist privé-vraagstukken van studenten. Denk hierbij aan ondersteuning bij studievaardigheden, omgang met stress en het bouwen aan een sociaal netwerk.

Persoonlijk en dichtbij
Onze studentbuddy’s Tess van Hulst, Jolle Snaas, Charlotte Bruschke, Melvin Lute, Sharon Harms en Imrane Aboulhadi zijn in het SSC aanwezig om je te helpen waar dat nodig of wenselijk is.

Tess, derdejaarsstudent Creative Business, is zeer betrokken bij de opleiding én de studievereniging Creatrix Populus. “Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen en ik weet hoe belangrijk dat is voor de kwaliteit van je schoolperiode. Als studentbuddy kan ik op een mooie manier mijn opgedane kennis en ervaring delen, bijvoorbeeld bij de overstap naar studeren in het hbo of bij problemen rondom planning en organisatie van het schoolwerk.”

Studentbuddy Jolle, tweedejaarsstudent Informatica, wijst daarnaast op de online mogelijkheden van het SSC. “Het is behalve een fysieke ontmoetingsplek ook een digitale portal, waar iedereen zelf informatie en hulpmiddelen kan vinden. We bieden online vragenuurtjes en waardevolle time- en projectmanagementtrainingen aan en studenten hebben toegang tot ruim 200 modules aan e-learning.”

 

Studentenleven

Studeren in Haarlem

Haarlem is een grote stad met een historisch, intiem centrum. Vol bedrijvigheid, winkels, restaurants, kroegen en bioscopen. Kortom, een stad die veel te bieden heeft en waar je je snel thuis voelt.

Sport

Een schaatsbaan, hardlopen in de Haarlemmer Hout of de duinen, surfen in Zandvoort of Bloemendaal en dan hebben we het nog niet eens over de vele sportverenigingen. Drie, twee, een… GO!

Uitgaan

Een terrasje pakken op de Grote Markt of de Botermarkt. Een drankje bij de Jopenkerk of 't Haerlems Studenten Gildt. Feesten bij Café Murphy's, Café De Koning of het Patronaat. Voor een avondje stappen hoef je Haarlem niet uit. Denk ook aan het grootste gratis festival in Nederland: Bevrijdingspop! En in augustus staat de stad in het teken van Haarlem Jazz met vele podia en bandjes.

Winkelen

Shoppen doe je in de Grote Houtstraat, Gierstraat en Barteljorisstraat. Maar vergeet ook vooral de kleine straatjes niet, vol unieke en kleine winkeltjes. Voor elk wat wils.

Uit eten

Wist je dat Haarlem de hoogste restaurant-dichtheid heeft per inwoner? En wat dacht je van het populaire stadsstrand Oerkap. Zo is er altijd wel een gezellige plek die past bij je smaak en je portemonnee. 

Vlakbij het strand

Zandvoort en Bloemendaal liggen op steenworp afstand. Heerlijk om even te chillen na het leren, lekker uit te waaien, of met de voeten in het zand te dansen op een van de vele beachparty's.

Verenigingen

Studieverenigingen van Haarlem

Heb je er al over nagedacht om je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging? Het is de ideale manier om nieuwe vrienden te maken en de stad, je studiegenoten en de campus beter te leren kennen. In Haarlem zijn we trots op onze verenigingen, omdat ze ervoor zorgen dat jij je nóg meer thuis voelt. 

Er zijn maar liefst acht studieverenigingen. Allemaal organiseren ze excursies naar bedrijven of instellingen in het eigen beroepenveld, en zorgen ze er met sportieve, interactieve en sociale activiteiten voor dat je snel veel studiegenoten kent. Dat begint al tijdens de introductieweek, die wordt georganiseerd door de studieverenigingen. En in het Patronaat sluiten de verenigingen het jaar feestelijk af met Het Grote Kerstgala.

Kijk snel welke vereniging er is voor jouw studie:

Studenten van verschillende studieverenigingen ontmoeten elkaar wekelijks op donderdagavond in café ’t Haerlems Studenten Gildt.

Studentenverenigingen

Een studentenvereniging is toegankelijk voor studenten van verschillende opleidingen, ongeacht aan welke instelling je studeert.

SUCH

Samen met bedrijven

De Start Up Campus Haarlem (SUCH) is dé ontmoetingsplek binnen Inholland Haarlem. Hier komen ondernemende studenten, docenten en mensen uit het Haarlemse bedrijfsleven samen. Om inspiratie op te doen, kennis en ervaringen te delen, samen te werken. Kortom, om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Regelmatig vinden er bij SUCH diverse events plaats, zoals workshops, lezingen of een lectoren-lunch. Deze events zijn gratis toegankelijk voor alle studenten, welke opleiding je ook doet. Maar ook buiten deze activiteiten om kun je de creatieve locatie gebruiken om te overleggen of samen te werken aan je project.

Ondernemende studenten, opgelet!

SUCH is een plek waarin ontmoeten, ontdekken en ondernemen centraal staan. Heb je een ondernemend idee, dan ben je van harte welkom om dit bij SUCH te doen. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina of de website van SUCH.

nature

Introductieweek

Doe mee aan de online introductie in Haarlem!

Helaas gaat de fysieke introductieweek van 24 tot en met 28 augustus 2020 niet door vanwege het COVID-19 virus en de maatregelen die de overheid daarom heeft genomen. We zijn de mogelijkheden aan het bekijken om een online editie op te zetten. Onze studenten gaan hier vol enthousiasme mee aan de slag, zodat onze eerstejaarsstudenten goed met hun nieuwe studie kunnen beginnen. Houd deze site in de gaten voor nieuwe informatie over de online introductie.

Aftermovie Introweek 2019

Introweek
Ga je Pabo, Social Work, MBRT, Informatica, IT, Tourism Management, Bouwkunde of Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling studeren bij Inholland Haarlem? De vijf studieverenigingen Personalia, Röntgenius, Lepidoptera, Virplaca en Voluptuaria van Inholland Haarlem en 't Haerlems Studenten Gildt organiseren samen de online introductie.

Online feest voor alle eerstejaars

Onze studenten werken ook aan een online feest op donderdagavond 27 augustus voor alle eerstejaarsstudenten van de opleidingen van Inholland Haarlem.

Houd Instagram van Inholland Haarlem en de MyStart-app in de gaten voor nieuwe informatie over dit online feest, hosted by Mangelmoes!

nature

Eerste studieweken

De studenten van de studieverenigingen van Creative Business, Sportkunde en het herendispuut voor Business Studies en Finance & Control werken samen met de opleidingen aan een leuk en verbindend welkomstprogramma in de eerste studieweken. Houd de MyStart-app in de gaten voor informatie over de start van je studie.

Wonen en werken

Op kamers in Haarlem

Er zijn verschillende manieren om in Haarlem of omgeving een geschikte woonruimte te vinden. Je kunt bijvoorbeeld via DUWO een studentenwoning huren in de studentenflats naast het gebouw van Inholland. Houd ook de online advertenties in de gaten, vraag rond of informeer bij makelaars. En check deze websites:

Houd je bewijs van inschrijving bij Inholland Haarlem bij de hand; in veel gevallen heb je die nodig als je je wilt inschrijven. Heb je die nog niet, stuur dan een kopie van je aanmelding mee. En schrijf je op tijd in! Vaak kan dit al drie maanden voor je studie begint.

Woon je langer dan drie maanden op een eigen adres in Haarlem, dan ben je verplicht je in te schrijven bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Haarlem (Zijlvest 2). Dat is belangrijk voor ontvangst van je studiefinanciering. Neem bij inschrijving je collegekaart mee, die moet je laten zien.

Alvast werkervaring opdoen?

Via ASA Campus - onderdeel van Hogeschool Inholland - kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool.
Lees meer over ASA Campus

Studiefaciliteiten

Algemene studiefaciliteiten

Op onze kleinschalige campus zorgen we ervoor dat je zo prettig en efficiënt mogelijk kunt studeren. Door het hele gebouw zijn werkplekken en zitjes te vinden, met stopcontact, om alleen of in een groepje (digitaal) te werken. Onze bibliotheek is geheel gedigitaliseerd en te raadplegen via het Inholland-portal. Zoek je even rust, ga dan naar de stille studieruimte, of de stilteruimte.

Hightech studio's en geluidsapparatuur

Kom je bij ons aan het Conservatorium studeren, of begin je aan de opleiding Creative Business, dan heb je professionele opnameapparatuur, montageruimten en tv- en radiostudio's tot je beschikking. Van mengpanelen tot een Mac-collegeruimte en van een podiumzaal tot geluiddichte repetitielokalen: jij kunt je creatieve talent ten volle benutten.

Het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Als aanstaand radioloog, echoscopist of bestralingsdeskundige gebruik je specialistische medische apparatuur om je patiënt te onderzoeken en te genezen. Stagelopen alleen is niet genoeg om met deze apparaten te leren omgaan, en daarom heb je ze bij Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken allemaal tot je beschikking in het skillslab.

nature

Sporten in de Rengelinkhal

Studeer jij Sportkunde of Leraar Basisonderwijs (Pabo)? Dan staat een goed uitgeruste sporthal tot je beschikking: de Rengelinkhal. Zodat jij gym- en bewegingslessen kunt ontwikkelen voor verschillende doelgroepen en waar jij natuurlijk ook zelf lekker kunt sporten.

Social media

Volg Haarlem via social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er binnen Inholland Haarlem gebeurt? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter. Via deze social mediakanalen kun je ook vragen stellen, iets delen of in contact komen met onze studenten en medewerkers.

         Volg ons via Facebook

  Volg ons via Instagram

  Volg ons via Twitter

 

299 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Haarlem?

Wij staan je graag te woord!