Haarlem, Rotterdam,
14
juni
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

Aankomende studenten verrast met feestje voor de deur

De locaties Inholland Haarlem en Inholland Rotterdam hebben afgelopen weekend aankomende studenten verrast met een examenfeestje voor de deur. "We willen hen iets extra’s geven na een examenjaar dat anders dan anders was."

Met het busje van Inholland geparkeerd voor de deur, belt het entertainmentduo Kenneth en Andor (studenten van Hogeschool Inholland Haarlem) aan bij de nieuwe studenten voor een grote verrassing.

Karaoke, disco en een quiz
In de versierde bus staat een dj-booth met erachter dj én Inholland-student Bente. Terwijl zij de muziek draait, zorgen Kenneth en Andor in amper een halfuur tijd voor karaoke, disco en een quiz. 
Ook mogen de studenten spontaan een speech geven, een potje ‘fris pong’ spelen, gevolgd door een fotomoment voor de bus.

Amber werd met haar vriendinnen verrast op de stoep. Amber: “Ik ga de Pabo doen, samen met een vriendin. En twee andere vriendinnen gaan Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) studeren bij Inholland Haarlem. Zo leuk om met elkaar dit feestje te vieren met Inholland. We kijken nu al uit naar onze introductieweek.”

Compleet overdonderd
Sophie gaat in september Creative Business studeren bij Inholland Haarlem. Sophie: “Nadat ik hoorde dat ik geslaagd was, heb ik me gelijk opgegeven. Ik was compleet overdonderd toen ze ineens voor mijn deur stonden. Het was zo ontzettend leuk. Echt gaaf dat Inholland dit feestje met mij heeft gevierd. Wat een mooie start bij mijn nieuwe studie. Ik heb er zo’n zin in, maar nu eerst vakantie.”

‘Ik verdien een examenfeestje, omdat…’
Om kans te maken op dit persoonlijke geslaagd-feestje mochten aankomend studenten die dit jaar examen deden een slagzin afmaken: ‘Ik verdien een examenfeestje, omdat…’ Via een ansichtkaart van Inholland konden zij op de website hun gegevens achterlaten en de slagzin afmaken. Om mee te doen, was het invullen van het telefoonnummer van een ouder verplicht. “Op die manier konden we hen inlichten en meteen toestemming vragen”, licht Fredy Doornhof, communicatieadviseur bij Inholland Haarlem toe. Zij nam het initiatief voor dit feestje.

Heel de wijk genoot mee
Ishan uit Barendrecht gaat Communicatie studeren bij Inholland Rotterdam en zit in de finale van de Mister International Netherlands verkiezing: “Ik vond het heel origineel om zo’n warm welkom te krijgen van mijn toekomstige hbo-school. Het feestje was leuk en origineel en heel mijn wijk kon even meegenieten.” Ishan komt van het mbo en is benieuwd hoe het wordt op het hbo. “Ik kijk er naar uit om officieel een student te zijn.”

download
Afterfilm Feestje voor de deur

Ouders in het complot
De ouders van Quinty uit Zoetermeer zaten in het complot om hun dochter te verrassen. De aankomend student Tourism Management had niets verwacht. “Bedankt voor het examenfeestje op mijn stoep! Het was een superorigineel idee, en de activiteiten waren ook erg leuk. Ook al kan ik niet zingen, ik heb erg genoten van de karaoke! Ik kijk er heel erg naar uit nog meer van zulke leuke mensen te ontmoeten als ik ga studeren bij Inholland. Ik hoop dat ik net zoveel lol ga hebben in mijn studiejaren als tijdens het feest!”

Alle studenten in het zonnetje
Doordat afgelopen studiejaar zo anders is verlopen, zetten Inholland Haarlem en Rotterdam graag al hun studenten in het zonnetje. Voor de nieuwe eerstejaars doen ze dat door deze actie, een leuke introductieperiode en ons 100 dagen programma. En ze hebben komend studiejaar toffe dingen in petto voor de huidige studenten om hen warm te onthalen.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
INe Hustinx
15
June
2021
Briljant idee! Wie dit bedacht heeft, verdient een pluim! Geweldige start om zo kennis te maken met je nieuwe school...
Elise Nootebos
14
June
2021
Wat een mooi en origineel initiatief! Heel leuk!