Rotterdam,
23
maart
2021
|
08:56
Europe/Amsterdam

Afscheidsrede Guido Walraven

Save the date: 1 juli 2021

Guido Walraven

Guido Walraven neemt afscheid als lector Dynamiek van de Stad. Op donderdag 1 juli spreekt hij bij Inholland Rotterdam zijn afscheidsrede uit. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zet je de datum vast in je agenda?

In zijn afscheidsrede 'Werken aan een rechtvaardige(r) stad' gaat Guido in op de vraag hoe mensen zich samen inzetten om hun buurt of stad beter, leuker en rechtvaardiger te maken. Voor een stad die duurzaam en inclusief is, sociaal en gezond. Dat doen bewoners vaak samen met (sociaal) ondernemers, instellingen voor welzijn en zorg, gemeentelijke diensten en kennisorganisaties. Zij vormen innovatieve samenwerkingsverbanden die veelal taaie maatschappelijke problemen als sociale ongelijkheid aanpakken. Door klein te beginnen. Soms met het perspectief op een rechtvaardige(r) stad of samenleving en op de maatschappelijke transformatie die daarbij nodig is. Eigenlijk altijd draagt hun inzet bij aan het realiseren van publieke waarden zoals het vergroten van sociale cohesie. Zij doen dat omdat het plezier oplevert, uit betrokkenheid bij hun geliefde buurt of stad. Het motto voor de afscheidsrede is daarom:

    Never forget that justice is what love looks like in public.
    Cornel West, emeritus professor Princeton University

    Save the date: 1 juli
    Het symposium 'Werken aan een rechtvaardige(r) stad' is op donderdag 1 juli om 14.00 uur. Tijdens dit symposium organiseert het lectoraat diverse workshops waarin leden van de kenniskring recent onderzoek presenteren en in gesprek gaan. Vervolgens houdt Guido om 16.00 uur zijn afscheidsrede. 

    Indien de coronamaatregelen het toelaten, is de bijeenkomst op locatie in Rotterdam. Het programma en de locatie van de bijeenkomst kunnen nog wijzigen rekening houdend met de dan geldende RIVM-richtlijnen. In elk geval wordt de rede ook live uitgezonden. Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mail naar Michelle Bax.