Rotterdam,
09
juni
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Afscheidsrede Guido Walraven: meld je aan!

Werken aan een meer rechtvaardige stad

Guido Walraven

Guido Walraven neemt afscheid als lector Dynamiek van de Stad. Op donderdag 1 juli spreekt hij bij Inholland Rotterdam zijn afscheidsrede uit. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Meld je aan!

In zijn afscheidsrede 'Werken aan een meer rechtvaardige stad' gaat Guido in op de vraag hoe mensen zich samen inzetten om hun buurt of stad beter, leuker en rechtvaardiger te maken. Voor een stad die duurzaam en inclusief is, sociaal en gezond. Dat doen bewoners vaak samen met (sociaal) ondernemers, instellingen voor welzijn en zorg, gemeentelijke diensten en kennisorganisaties. Zij vormen innovatieve samenwerkingsverbanden die veelal taaie maatschappelijke problemen als sociale ongelijkheid aanpakken. Door klein te beginnen. Soms met het perspectief op een rechtvaardige(r) stad of samenleving en op de maatschappelijke transformatie die daarbij nodig is. Eigenlijk altijd draagt hun inzet bij aan het realiseren van publieke waarden zoals het vergroten van sociale cohesie. Zij doen dat omdat het plezier oplevert, uit betrokkenheid bij hun geliefde buurt of stad. Het motto voor de afscheidsrede is daarom:

    Never forget that justice is what love looks like in public.
    Cornel West, emeritus professor Princeton University

    Aanmelden voor de afscheidsrede en workshops
    Het symposium 'Werken aan een meer rechtvaardige stad' is op donderdag 1 juli om 14.00 uur. Tijdens dit symposium organiseert de onderzoekslijn diverse workshops waarin leden van de kenniskring recent onderzoek presenteren en in gesprek gaan. Vervolgens houdt Guido om 16.00 uur zijn afscheidsrede. Je bent van harte uitgenodigd om de livecast te volgen en de workshops bij te wonen.

    Meer informatie en aanmelden.