Alkmaar,
12
maart
2019
|
16:58
Europe/Amsterdam

Alkmaarse studenten Business Studies op European Trade Mission

Netwerken, je aanpassen aan iets nieuws, nieuwe informatie ophalen voor je project! Het gebeurde begin maart. Op zondag 6 maart vertrokken 15 tweedejaarsstudenten Business Studies uit Alkmaar naar Durham in Engeland. De trip naar Durham was het slotgedeelte van het vak International Business dat binnen de opleiding Business Studies wordt aangeboden.

Export
Waar andere studenten een opdracht voor een fictieve opdrachtgever uitvoerden, hadden deze ondernemende studenten zelf een opdrachtgever gevonden voor wie ze de exportmogelijkheden in Engeland gingen verkennen. Bedrijven waarvoor Alkmaarse studenten de mogelijkheden onderzochten waren onder meer bierbrouwerij Heldere Jongens en AutoNiveau Remote Diagnostics.

Pitch
In Durham ontmoetten de Alkmaarders studenten van nog zeven andere Europese universiteiten die op eenzelfde missie waren. Alle studenten gaven een pitch over hun bedrijf, presenteerden het product of de dienst op de Trade Fair en deden ter plaatse veldonderzoek naar het vinden van nieuwe klanten (prospecting). Dit was het eigenlijke doel van de missie. Een afvaardiging van de studenten ging naar een Employer Breakfast. Hier kreeg uiteraard de Brexit veel aandacht

Ook was er veel aandacht voor cultuur en sociale contacten. Tijdens de Taste my Country Event presenteerden alle studenten lekkernijen uit hun eigen land. De laatste avond was er een galadiner in een prachtige, historische setting, het stadhuis van Durham.

download
Video Durham

Netwerken
Op meerdere vlakken was het een hele bijzondere week voor de studenten. Iris Pouw geeft aan: "Het was boeiend om te netwerken, onze groep heeft veel geleerd en het is belangrijk je aan te kunnen passen aan het onbekende en we hebben veel nieuwe informatie gevonden voor ons project. En last but not least was de gezelligheid met de klas ook iets wat ons zal bijblijven."

De European Trade Mission werd ondersteund door Businet, een groep van samenwerkende Europese universiteiten.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.