Rotterdam,
29
november
2021
|
07:03
Europe/Amsterdam

Associate lector Krista Schram in gesprek met jongeren over slutshaming

In een aflevering van Chicks On Screen, een ‘YouTube-tak’ van de Rotterdamse radioshow Chicks and the City, is associate lector Krista Schram (Publiek Vertrouwen in Veiligheid) van Hogeschool Inholland te gast om te praten over het fenomeen ‘slutshaming’. Dan gaat het bijvoorbeeld om pikante foto’s of video’s van vrouwen die worden gedeeld zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven.

Jolinda, een van de presentatoren van Chicks and the City, heeft dit zelf meegemaakt en daarmee ervaring hoe slutshaming en exposing grote invloed kan hebben op je leven. In de nieuwste aflevering van Chicks On Screen gaat Jolinda in gesprek met Krista Schram. Waarbij Krista uitlegt dat schaamte ervoor zorgt dat slachtoffers het moeilijk vinden om hulp te vragen. “Ik zou graag willen veranderen, als jou zoiets gebeurt, dat jij beseft dat jou onrecht is aangedaan. Sinds vorig jaar is er een wetsartikel in het wetboek van strafrecht waar dit expliciet in staat.”

Bekijk de aflevering hieronder, waarbij ook reporters de straat op gaan om Rotterdamse mannen aan de tand te voelen over dit onderwerp.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Cor Snijders
29
November
2021
Krista, mooi dat je je op deze wijze inzet voor de dames. Zeker een onderwerp voor IVK en recht
mvg Cor Snijders, docent IVK