Rotterdam,
02
september
2020
|
15:46
Europe/Amsterdam

Beleef de Wereldhavendagen live met Inholland Radio

Port Stories Live radio op 4 en 5 september 2020

Terwijl de meeste studenten nog genieten van hun vrije dagen, zijn Lars Horselenberg en Gerco de Wit (Creative Business) hard aan het werk. Samen met een team van medestudenten bereiden zij de programmering voor van Inholland Radio dat tijdens de Wereldhavendagen op 4 en 5 september Port Stories Live uitzendt: ‘Het worden twee toffe dagen evenementenradio van de bovenste plank,’ belooft Lars.

Spektakel 
Er valt veel te beleven op Inholland Radio. Hoewel er door de ‘grote boze corona’ dit jaar niet rechtstreeks vanaf het evenemententerrein kan worden uitgezonden, barst de studio uit zijn voegen van de spanning, actie en sensatie met een mix van live-verslag, live-interviews en van te voren opgenomen reportages. Er zijn reports vanaf een boot van het Havenbedrijf Rotterdam en bovenop de Erasmusbrug. Die over de Marine wordt volgens Gerco een spektakelstuk. Studenten van hogeschool Inholland Rotterdam bedenken en produceren de inhoud van het programma; Bas van Nimwegen, Andres Odijk en andere bekende dj’s van radiozenders als Qmusic, 3FM en FunX  presenteren het. Alles geheel coronaproof.   

Mooie samenwerking 
Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx vindt het belangrijk jongeren bij haar organisatie te betrekken. ‘Wij willen laten zien welke mogelijkheden en kansen de haven ze biedt om er te werken of te wonen. Leeftijdsgenoten weten veel beter dan wij hoe je jongeren bereikt.’ Vandaar dat de Stichting Wereldhavendagen niet alleen tijdens het evenement, maar het hele jaar door studenten inschakelt bij onderzoeksvraagstukken en meeloop- of afstudeerstages. "Zo zijn hele mooie samenwerkingen ontstaan. Inholland kijkt écht vanuit de mogelijkheden en niet vanuit het curriculum. Heel krachtig voor een opleider." Met dank ook aan de Wereldhavendagen Academy die fungeert als schakel tussen opleidingen en de Stichting en een deel van de studentenbegeleiding op zich neemt.  

Onvergetelijk 
Andersom biedt de samenwerking met Wereldhavendagen ook studenten unieke mogelijkheden. "Je leert het meest van het aanpakken van een écht project. De praktijk van het werkveld ontdek je niet binnen de muren van de school. Daarvoor moet je naar buiten," aldus Rutger Boxhoorn, docent Radio & Events en technisch projectleider Inholland Radio. Iets nieuws leren, échte verantwoordelijkheid dragen en een stapje verder kunnen zetten waren voor Lars en Gerco belangrijke redenen om zich bij team Inholland Radio te voegen. "Het staat mooi op mijn CV. Ik stond dan ook vooraan in de rij om mee te werken", meldt Gerco. Juist voor deze unieke corona-editie die je dwingt om creatief te denken. "Het wordt een onvergetelijke editie. Eentje voor in de geschiedenisboeken!" 

Meedoen met Inholland Radio? 
Het team heeft op 4 en 5 september versterking nodig. ‘Je hoeft geen radiogekkie te zijn,’ aldus Lars. Ook voor het beeld, de online communicatie, de ontvangst van studiogasten en andere hand- en spandiensten zijn mensen nodig.  

Luisteren naar Inholland Radio? 
Wil je ondanks corona niks missen van de Wereldhavendagen? Luister dan op 4 en 5 september tussen 10.00 en 18.00 uur live vanuit het Nieuwe Luxor op de Kop van Zuid op 93,9 FM of via de livestream: wereldhavendagen.nl/portstorieslive 

Zaterdag 5 september schuiven de studenten tussen 14.00 en 17.00 uur als side-kick ook aan bij Radio Rijnmond met hun eigen programma en reportages.