Diemen/Bangkok,
17
juni
2019
|
06:44
Europe/Amsterdam

'Bezoek Chulalongkorn verrijking voor hele hogeschool'

Een delegatie van Chulalongkorn University, de oudste en meest prestigieuze universiteit van Thailand, bracht onlangs een bezoek aan Inholland in Diemen om de samenwerkingsovereenkomst te vernieuwen. “Voor Inholland, en met name voor Creative Business is dit eerste bezoek van deze belangrijke delegatie heel bijzonder. Dit onderstreept het belang van onze samenwerking en uitwisseling”, aldus gastheer Wim Honders, die als docent en internationaal coördinator bij de opleiding Communicatie een belangrijke rol speelt in deze samenwerking.

Chulalongkorn University, gesitueerd in het hart van Bangkok, geldt als het Harvard van Thailand en is een strategisch bruggenhoofd richting partners in Azië. Met ‘Chula’ heeft Inholland sinds 2015 een samenwerkingsverband voor de uitwisseling van studenten en docenten. Tot op heden hebben acht studenten van Chulalongkorn bij Inholland gestudeerd en hebben zo’n dertien Inholland-studenten voor het avontuur over de grens gekozen bij Chulalongkorn. Begin 2018 was Wim Honders als eerste docent namens Inholland naar Bangkok afgereisd om gastlessen te verzorgen en de samenwerking met Creative Business op gang te brengen.

Grote delegatie reist af naar Inholland
Nu was het de beurt aan de Thai om naar Nederland te komen. Het werd een grote delegatie van 37 personen. Aanwezig waren onder meer de Dean, Deputy Deans, Heads of Departments en een groot aantal lecturers en staf. Het werd een succesvol bezoek dat de banden met de Thaise universiteit heeft verstevigd. Op het programma stond een lunch en diverse presentaties door Chulalongkorn en Inholland, waarna het nieuwe samenwerkingscontract werd ondertekend. In het Living Lab van Inholland waren er ook nog tafelsessies, waarbij de partnerinstellingen ervaringen uitwisselden met best practices.

Voortzetting en uitbreiding uitwisseling
Nicolette Bakhuisen, teamleider van de opleiding (Crossmediale) Communicatie vertelt dat onder meer de uitwisseling van studenten en docenten wordt voortgezet. Daar komt nu ook samenwerking bij op het gebied van studentenprojecten, onder meer gericht op creativiteit, beeldcommunicatie en storytelling. Nicolette: "Ook zijn we uitgenodigd onderzoeksuitkomsten te publiceren in het tijdschrift van de Faculty of Communication & Art van de Chulalongkorn University. En we gaan kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van educatie en studentparticipatie. De Thai zijn heel geïnteresseerd in de onderwijsvernieuwing in onze Associate degree Crossmediale Communicatie."

Thai onder indruk van Nederlandse gastvrijheid
"De partners waren onder de indruk van zowel de ontvangst, als ons programma", aldus Nicolette. "Zij waardeerden de lunch – waar verschillende van onze docenten aanschoven om kennis te maken. We vonden veel raakvlakken, zowel binnen het onderwijsprogramma als in ervaringen met educatie en studenten".

Wim Honders, die ook de dagen daarna als gastheer de gasten uit Chulalongkorn begeleidde tijdens hun bezoek aan het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum, benadrukt de waardering die de delegatie had voor onze gastvrijheid: “Het feit dat we tijdens het bezoek in Diemen voor de kinderen van de medewerkers een programma hadden waar exchange-studenten van Chulalongkorn en Inholland met de kinderen spelletjes deden, een presentatie verzorgden over Dutch culture en Dutch treats proefden, oogstte grote waardering. Door dit positief verlopen bezoek liggen mooie vormen van samenwerking in het verschiet. Niet alleen de opleiding Communicatie is hierdoor verrijkt, het bezoek is hierdoor ook belangrijk voor de hele hogeschool!"

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.