Haarlem,
20
februari
2018
|
11:44
Europe/Amsterdam

'Bij SUCH ontwikkel ik mijzelf én mijn bedrijfsplan'

Studenten hebben onlangs speciale programma's over zelfstandig ondernemen afgesloten bij de Start Up Campus Haarlem (SUCH). In het Persoonlijk Leiderschapsprogramma leerden deelnemers hoe zij een onderneming op kunnen zetten. Het Start Up-programma was bedoeld voor studenten die al een plan of onderneming hebben. "Bij SUCH ontwikkel ik zowel mijzelf als mijn bedrijfsplan", aldus één van de deelnemers.

Achttien studenten begonnen in september gemotiveerd aan het door hun gekozen programma. In korte tijd werden ze uitgedaagd om hun business-idee te concretiseren en daarnaast te ondervinden of het ondernemerschap voor hen is weggelegd. Eind 2017 werd het traject feestelijk afgesloten met een persoonlijke presentatie of een pitch van de eigen onderneming.

Start Up Campus Haarlem (SUCH)
De ambitie van SUCH is om een ondernemende en bruisende community te creëren. Daarom zijn studenten - ook na het volgen van de programma`s - nog altijd welkom voor vragen en ondersteuning. Tijdens een evaluatielunch in januari is met de studenten besproken wat de deelname aan de programma’s hen heeft gebracht. Studenten die het Persoonlijk Leiderschapsprogramma volgden, gaven aan dat ze de lezingen en workshops erg leerzaam vonden. Vooral de tijd die werd besteed aan persoonlijke ontwikkeling was voor elk van hen van grote waarde. Het Start Up-programma gaf studenten de kans om hun onderneming te presenteren aan mogelijke investeerders.

Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, Pulp Lab: winnaar pitch battle
Met ons bedrijfsconcept dragen wij een steentje bij aan betere afvalverwerking en een voedzaam ontbijt
Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, Pulp Lab: winnaar pitch battle

Winnaar pitch battle: Pulp Lab
Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, studenten van de opleiding Food Commerce & Technology bij Inholland Delft, hebben met hun concept Pulp Lab gewonnen bij de pitch battle van het Start Up-programma. Juliette: "Sapbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Veel van de pulp van groente en fruit gaat daarbij verloren. Wij hebben hiervoor een oplossing gevonden door deze pulp te verzamelen en te verwerken tot een smaakvolle granola. Met ons bedrijfsconcept dragen wij een steentje bij aan betere afvalverwerking en een voedzaam ontbijt.” Als prijs hebben ze een consult gewonnen bij vermogensbeheerbedrijf Aberfeld.

Start nieuwe ronde ondernemerschapsprogramma’s
Vanaf half april kunnen studenten weer aan deze programma’s deelnemen. Wil je ook ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is? Meld je dan aan voor het Persoonlijk Leiderschapsprogramma. Wil je jouw idee of concept voor je startup verder uitwerken? Meld je dan aan voor het Start Up programma. Meer informatie over de data en workshops vind je op startupcampushaarlem.nl.


Wil je je graag aanmelden of heb je vragen? Kom dan langs bij G0-24 of stuur een mail naar Ditte de Graaff, communitymanager bij SUCH, ditte.degraaff@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.