21
januari
2022
|
18:00
Europe/Amsterdam

‘Biomimicry is meer dan simpelweg kopiëren uit de natuur’

biomimicry

Onlangs werd Mauro Gallo, associate lector van Biomimicry, geïnterviewd voor een artikel op Innovationorigins.com. In het gesprek vertelt Mauro Gallo dat biomimicry veel meer is dan alleen het kopiëren van de natuur. 'Kijk niet alleen naar de natuur bij het ontwerpen van een product, maar neem het hele systeem mee', stelt Mauro Gallo.

In het artikel vertelt Mauro dat hij nog nooit van biomimicry had gehoord: "Met een achtergrond als mechanisch engineer was hij vooral bezig met fundamenteel onderzoek op het gebied van warmte-overdracht en thermo-fluid-dynamica. “Maar ik heb altijd een fascinatie gehad voor hoe efficiënt de menselijke huid de lichaamstemperatuur regelt. Je gaat zweten om af te koelen, of je bloedvaten krimpen. Er zijn allerlei strategieën die het lichaam gebruikt om dit te regelen. Dat zie je overal in de natuur. Er is niet één oplossing. Terwijl een gewone verwarming maar één strategie kent om warmte te verplaatsen. Daarin kunnen we leren van de natuur.”

Walvisvinnen als inspiratiebron
“Neem de bladen van windmolens. Hier zitten kleine uitsteeksels op die zijn geïnspireerd op de vinnen van walvissen. Wetenschappers dachten lang dat dit een fout van de natuur was, maar in een windtunnel ontdekten ze dat deze uitsteeksels voor meer lift en minder frictie zorgen. Engineers hebben dit vertaald in efficiëntere en stillere bladen”, vertelt Gallo via een videoverbinding. “ 

(bron: Innovation Origins.com, artikel ”Biomimicry is meer dan simpelweg kopiëren uit de natuur, geschreven door Milan Lenters")

Lees het hele artikel hier.  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.