Mauro Gallo
Mauro Gallo

Mauro Gallo

associate lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Werk samen met Mauro

Even voorstellen

Mauro Gallo is associate lector ‘Biomimicry, leren van de natuur voor duurzame oplossingen’ bij Inholland Delft. Dit lectoraat is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool Wageningen, Inholland Delft en VHL Leeuwarden, die vanuit hun groene DNA als verbindende factor hier in samenwerken. Mauro onderzoekt of biomimicry als innovatiemethode kan bijdragen aan duurzame oplossingen in productinnovatie, procesinnovatie en sociale innovatie en de toepassing in deze drie gebieden.

Samenwerken

Studenten, docenten en bedrijven kunnen meedoen aan onderzoeksprojecten op het gebied van biomimicry. Studenten kunnen afstuderen in de projecten. Bedrijven kunnen met behulp van docenten en studenten kennis genereren om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken met betrekking tot biomimicry.

Wie is Mauro Gallo?

Expertise

Zijn passie voor de natuur bracht zijn onderzoeksinteresse steeds meer in de richting van onderwerpen waar technologie en biologie samenkomen. Daarom is zijn aanstelling per september 2017 als associate lector ‘Biomimicry, leren van de natuur voor duurzame oplossingen’ een logische vervolgstap in zijn carrière. In deze functie heeft hij de mogelijkheid om de natuur als basis te gebruiken, niet alleen voor bouwkundige -/technologische -, maar ook voor sociale innovaties.

Ervaring

In 2008 bracht zijn passie voor onderzoek en onderwijs hem naar het buitenland. Hij werkte van 2008-2011 als docent en onderzoeker aan de ETH Zürich (Zwitsersland) en van 2011-2016 aan de Technische Universiteit in Delft. Bij beide instellingen heeft hij gewerkt aan uitdagende en ambitieuze onderzoeksprojecten op het gebied van ‘fluid dynamics’, ‘heat transfer’, ‘thermodynamics’ en ‘conversion energy systems’.

Over Mauro

Mauro Gallo is geboren in Napels, Italië. Hij studeerde ‘mechanical engineering’ en ‘aerospace engineering’ aan de universiteit van Napels, Federico II. Mauro Gallo woont tegenwoordig in Delft met zijn vrouw Giulia en zijn kinderen Salvatore (7), Anna (5) en Alessandra  (3).

"Duurzaamheid, samenwerking en een open blik staan centraal. Biomimicry gaat over grenzen weerleggen en disciplines aan elkaar koppelen."

Mauro Gallo, associate lector Biomimicry

Nieuws over Mauro Gallo

Werk samen met Mauro

Kom in contact en stel je vragen

Mauro Gallo
Telefoon
0651025318