Delft,
15
maart
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Biomimicry: leren van de natuur voor duurzame oplossingen

Kom naar de lectorale rede van Mauro Gallo

Mauro Gallo

Associate lector Biomimicry Mauro Gallo houdt vrijdag 20 april zijn lectorale rede bij Aeres Hogeschool in Wageningen. Tijdens zijn lezing ‘Biomimicry: leren van de natuur voor duurzame oplossingen’ verkent Gallo het interdisciplinaire werkveld waarin natuurlijke processen en ecosystemen worden ingezet om complexe problemen in onze maatschappij aan te pakken.

In zijn rede beantwoordt Gallo vragen als:

Hoe motiveren én faciliteren we onderzoekers van verschillende vakgebieden en verschillende onderzoeksculturen, zoals engineering, economie, sociale wetenschappen en biologie, om verbinding met elkaar te leggen.

Hoe kunnen we onderzoekers uit genoemde vakgebieden vertrouwd maken met biologisch geïnspireerde ontwerpen?

Biomimicry is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool in Wageningen, Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en Hogeschool Inholland Delft. Gezien het gemeenschappelijke groene ‘dna’ van de drie onderwijsinstellingen gaat Gallo specifiek in op hoe biomimicry van waarde kan zijn voor innovatieve oplossingen in de agrifoodsector.

Programma

14.00 uur: Welkom
14.30 uur: Opening door Joep Houterman, collegevoorzitter Aeres Hogeschool Wageningen
14.40 uur: Inaugurele rede Dr. Mauro Gallo
15.40 uur: Inaugurele ceremonie, door faculteitsdirecteur Madelon de Beus (UAS Aeres Wageningen) en kenniskringlid Biomimicry en kenniskringleden van Inholland en Van Hall-Larenstein
16.00 uur: Borrel

Aanmelden
Relaties en andere geïnteresseerden die de lectorale rede van Mauro Gallo willen bijwonen kunnen zich aanmelden tot 16 april. Ook is het mogelijk om de lectorale te bekijken via de livestream. Aanmelden (voor bijeenkomst óf livestream).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.