Den Haag,
05
juni
2020
|
16:39
Europe/Amsterdam

Black Lives Matter

foto-1

Afgelopen woensdag heeft een post die we op onze social media deelden over de Black Lives Matter-beweging, veel los gemaakt. Er kwamen veel reacties op en er ontstond een stevige discussie, waarbij sommigen aangaven het woordgebruik als kwetsend te ervaren. Dit betreuren we. We vinden het heel waardevol dat de discussie over racisme gevoerd wordt. Zo'n discussie is belangrijk, maar ook kwetsbaar. 

Wat we wilden, is institutioneel racisme aankaarten en laten zien dat we achter de boodschap van Black Lives Matter staan. Inholland is een hogeschool waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, waar verschil er mag zijn en waar professionals leren die verschillen te waarderen.

We zijn niet bang om op zoek te gaan naar onze eigen blinde vlekken. We gaan hier dan ook intern verder mee, onder andere met onze werkgroep Diversiteit en de Community of Practice. Inholland is een hogeschool waar we met respect met elkaar omgaan, zonder racisme en discriminatie.

Laten we met elkaar in gesprek blijven, samen leren, samen durven en ons uitspreken tegen iedere vorm van racisme naar minderheden. Wil je hierover meedenken of heb je nog dingen die je graag wil delen, stuur een mail naar communicatie@inholland.nl.