Haarlem,
28
mei
2021
|
11:18
Europe/Amsterdam

Business Studies zet studenten in het zonnetje

Teyler-prijzen uitgereikt aan beste propedeusestudent en afstudeerder bij Inholland Haarlem

De jaarlijkse Teyler-lezing van Hogeschool Inholland Haarlem vond 20 mei plaats. De lezing, georganiseerd vanuit de opleidingen Business Studies en Finance & Control, werd verzorgd door alumnus Xandre Zandbergen. Daarnaast werd de Pieter Teyler van der Hulstprijs uitgereikt aan zowel de beste propedeusestudent als aan de beste afstudeerder van de genoemde opleidingen. 

Voor Marije Deutekom, vestigingsdirecteur van Inholland Haarlem, was de Teyler-lezing het eerste evenement sinds haar start als directeur in februari 2020. “Het was voor de studenten natuurlijk een bewogen jaar. Maar in elk jaar, ook in dit gekke jaar, zijn er studenten die eruit springen. Ze zijn extra ondernemend en hebben bijvoorbeeld excellente studieresultaten. Vandaag is de dag dat we deze studenten in het zonnetje zetten en ze bekronen met de Teyler-prijs.”

Prijswinnaars Shirley Wartenbergh en Albert Franken
Evenals voorgaande jaren werden studenten genomineerd op basis van voordrachten vanuit medestudenten en docenten, waarna de jury op basis van de voordrachten en studieresultaten een winnaar koos. Dat resulteerde voor Shirley Wartenbergh in het winnen van de propedeuseprijs 2020/2021 bij de opleidingen Business Studies en Finance & Control. Marije Deutekom feliciteerde Shirley met de beker en overhandigde haar de bijbehorende bloemen. “Shirley werkt altijd hard, ondanks haar dyslexie. Ze draagt positief bij aan de lessen, heeft een uitstekend cijfergemiddelde en mooie studieresultaten. Shirley was zowel genomineerd door haar PCM-docent als door medestudenten. Van harte gefeliciteerd!”

Naast de prijs voor de beste propedeusestudent was er ook een prijs voor de beste afgestudeerde. Marjan Scharloo, scheidend directrice van Teylers Museum, overhandigde deze prijs aan Business Studies-student Albert Franken. Marjan: “Albert deed een mooi onderzoek in de afstudeerrichting Ondernemen. Hij heeft veel aandacht voor maatschappelijke factoren van het ondernemen. Onlangs deed hij bijvoorbeeld mee aan een Humanitas-actie. Albert is een goede luisteraar en houdt zich aan gemaakte afspraken. Albert heeft een goed marktonderzoek gedaan en dat, financieel doorgrond, op papier gezet. Een terechte winnaar!”

Albert: “Ik denk dat succes begint bij zelfdiscipline en doen wat je leuk vindt. Vijf jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om de richting Ondernemen te kiezen. Ik heb veel geleerd. Een belangrijke les voor mij is bijvoorbeeld geweest om verder te kijken en mezelf te blijven ontwikkelen.”

Alumnus
Bij de uitreiking van de Teyler-prijs hoort traditiegetrouw een lezing, meestal verzorgd door een alumnus van Inholland. Dit jaar was dat Xandre Zandbergen, die in 2002 afstudeerde aan de opleiding Small Business. Tijdens zijn studie gaf hij al een blijk van ondernemerschap. Op dit moment werkt hij als zelfstandig consultant in duurzame energieoplossingen. Xandre’s lezing ging in op het belang een eigen weg te vinden in het ondernemen en hoe hij dat zelf toepast in de ondernemerspraktijk. Hij vertelde zijn verhaal over hoe hij als een ‘niet-succesvolle student’ wel succesvol werd in het zakenleven. Xandre Zandbergen: “Succes is een keuze. Je bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes en je eigen succes. Ga niet alleen voor studie, maar kijk om je heen. Ontwikkel jezelf en leer dingen door te doen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.