Eindhoven/Rotterdam/Den Haag,
25
oktober
2018
|
09:44
Europe/Amsterdam

In de prijzen met BinnensteBuitenhof Guide

Lotte Duvekot, Niels van Katwijk, Jill Postma en Kelsey Huis in ’t Veld hebben met hun ‘BinnensteBuitenhof Guide’ de tweede prijs gewonnen in de designwedstrijd BinnenhofInsideOut. De communicatiestudenten van Inholland Rotterdam ontvingen de prijs van 1500 euro uit handen van juryvoorzitter Hedy d'Ancona tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Het Binnenhof gaat vanaf 2020 voor vijf jaar op de schop. Hierdoor is de belangrijkste toeristische attractie van Den Haag vijf jaar niet toegankelijk voor publiek. Hoe zorg je ervoor dat er in die periode niet minder, maar juist meer bezoekers naar Den Haag komen? Met die vraag gingen de studenten aan de slag. Zij bedachten een educatieve applicatie om basisschoolkinderen de kans de geven om kennis te maken met het Binnenhof tijdens de renovatie.

'Een goed doordacht en aantrekkelijk idee'
“De manier waarop educatie, historie en amusement, in evenwicht onderdeel zijn van het idee, is goed doordacht en aantrekkelijk”, aldus het oordeel van de jury over de BinnensteBuitenhof Guide. “Het is een kijk-, doe- en speel-spel, gebaseerd op geschiedenis en actualiteit. Dat alles met, en vanuit de telefoon van de bezoeker. Deelnemers worden geleid door de stad en op verwachte en onverwachte momenten 'stilgezet' voor een vraag, het beluisteren van een uitleg of het nemen van een foto.”

Communicatiedocenten Helma Weijnand en René Boonstra zijn supertrots op de prestatie van hun studenten. Vooral de conclusie van de jury is voor de docenten een stimulans om onderwijsvormen zoals 'de Communicatie Battle', waar dit een resultaat van is, verder uit te bouwen.

Wat betreft de projecten heeft de jury gekeken naar originaliteit, effectiviteit voor de verschillende belanghebbenden en aansprekendheid; kan het ontwerp rekenen op een brede publieke waardering? Tot slot is naast uitvoerbaarheid ook naar de kwaliteit van de presentatie en de toelichting gekeken.

De inzending van de studenten is te zien op de tentoonstelling in Eindhoven en laat de zeven genomineerde concepten zien voor de ideeënwedstrijd. Over hoe het Binnenhof aantrekkelijk kan blijven gedurende vijf jaar renovatie en “hoe '800 jaar democratie' haar betekenis behoudt”.

'Inzendingen studenten van professionele kwaliteit'
De inzendingen zijn afkomstig van professionele designers (van architecten tot grafisch vormgevers) en studenten die een opleiding volgen voor een creatief beroep. De andere twee studentinzendingen zijn van de TU Delft en TU Eindhoven. De jury geeft aan “geen significant kwaliteitsverschil te zien tussen de inzendingen van de professionals en de studenten.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.