Den Haag,
21
juni
2021
|
18:11
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen: mondkapjesplicht vervalt

shutterstock_1789080365

Met de nieuwste versoepelingen van het kabinet die ingaan per 26 juni vervalt de mondkapjesplicht. Je hoeft vanaf die dag geen mondkapje meer te dragen in onze gebouwen. En uiteraard mag je gebruikmaken van de beschikbare individuele studieplekken op de locaties. Wel houd je 1,5 meter afstand.

Zelftest
Kom je naar de hogeschool? Het is niet verplicht, maar we stellen het dan zeer op prijs als je voorafgaand aan je bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest doet.

Basisscenario vanaf september: loslaten 1,5 meter
Zoals aangekondigd in de vorige update volgen we net als andere hogescholen en universiteiten in Nederland de scenario’s voor het onderwijs vanaf september, zoals opgesteld door het ministerie van Onderwijs. Daarbij gaan we uit van het zogenaamde basisscenario: dit betekent dat je straks voor onderwijsactiviteiten weer iedere dag naar school kunt en in de gebouwen geen 1,5 meter afstand meer hoeft te houden. Verder zijn er dan geen grenzen meer aan de groepsgrootte bij onderwijsactiviteiten. Het maximum van 75 personen komt dus te vervallen.

Fysiek én online onderwijs
Het afgelopen jaar heeft ons ook geleerd dat er met online onderwijs veel mogelijk is. Niet alles hoeft fysiek in onze gebouwen plaats te vinden. We willen straks graag het beste uit beide werelden; welke lessen volg je straks op school en wat kan digitaal blijven. Bij alles staat voorop dat we elkaar blijven ontmoeten en jou goed onderwijs kunnen geven.

Fallback-scenario
We gaan uit van het positieve, maar bij mogelijke nieuwe, lokale uitbraken van het coronavirus of stijgende besmettingscijfers volgen we een ‘fallback-scenario’. Op dat moment kan het zijn dat we weer helemaal of deels terugkeren naar online onderwijs.

Heb je nog vragen of behoefte aan een luisterend oor? Ga naar Weten & Regelen op Iris of zoek contact met je medestudenten, opleiding, studieloopbaanbegeleider, coach, decaan of de studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum. Ook als je anoniem in gesprek wilt met een studentbuddy kan dat via de chat op het digitale platform Frisse Gedachtes.