Diemen,
07
november
2019
|
12:52
Europe/Amsterdam

Dag van het onderwijs 2019 - Studenten slimmer en beter laten studeren

Kennis delen met collega's en luisteren naar elkaars best practises. Samen de boeiende vergezichten van het moderne onderwijs verkennen. Donderdag 14 november 2019 is het tijd voor de derde Dag van het onderwijs, dit keer wederom in Diemen. We focussen op de ondersteuning van technologie in het onderwijs. Hoe kunnen we studenten sneller, slimmer en beter laten studeren? Meld je aan!

Ondersteuning door technologie
De ondersteunende rol van technologie in ons onderwijs is één van de lijnen, speerpunten waarop we de komende jaren willen investeren, conform onze Kwaliteitsafspraak. Een bijzondere lijn bovendien, omdat deze niet los te zien valt van de andere lijnen: activerend onderwijs, leergemeenschappen en beroepsproducten.

Techniek speelt overal een rol. Wij focussen op de inzet van technologie om studenten sneller en slimmer te kunnen laten studeren, toetsen te maken of met medestudenten en docenten te sparren. Daarnaast zetten we op dit vlak in op verdere professionalisering van docenten. En is er in het curriculum ruime aandacht voor de plaats en rol van techniek in het toekomstige werkveld van de student.

Workshops voor en door collega's
Tijdens de Dag van het onderwijs kun je zoals gewoonlijk meedoen aan diverse workshops, georganiseerd door en vóór collega’s. Samen kun je je buigen over vragen als: Hoe hou je de techniek ondersteunend en stel je de mens, de student, de Inholland-professional centraal? Hoe kun je het leren van studenten versterken met ICT? Hoe zet je met behulp van Moodle mooi en activerend onderwijs in de steigers? En hoe zorg je ervoor dat docenten ‘technisch’ up-to-date zijn en blijven?

Docent van het jaar
Verder is de Dag van het onderwijs hét moment om de Wij Inholland award uit te reiken voor de docent van het jaar. 

Keynote Guido Stompff, lector Design Thinking
Innovatie en verandering moeilijk? Welnee! Onvoorspelbaar? Ja, dat wel. Design thinking wordt in hoog tempo omarmd als beproefde methode. Volgens onze nieuwe lector Guido Stompff is het oplossen van problemen zoals designers dat doen niet langer alleen voorbehouden aan creatieve ontwerpers. Daarom verdient design thinking een vaste plek in ons onderwijs, zodat alle professionals leren om deze principes toe te passen. Hoe Guido denkt studenten slimmer en creatiever problemen te laten oplossen vertelt hij tijdens de Dag van het onderwijs.

Ga naar inholland.nl/dagvanhetonderwijs en meld je aan!