Haarlem,
20
mei
2019
|
14:15
Europe/Amsterdam

Bart Postmus, winnaar Pieter Teyler van der Hulstprijs 2018:

'De prijs heeft voor mij deuren geopend'

Een jaar geleden werd Bart Postmus uitgeroepen tot beste Haarlemse propedeusestudent Business Studies en Finance & Control. Hij versloeg de andere 32 genomineerden en ontving de prestigieuze Pieter Teyler van der Hulstprijs. Bart: “Het was echt heel vet om deze prijs te winnen. Ik ben er nog steeds heel blij mee, de prijs heeft voor mij deuren geopend.”

Gelijk na de uitreiking in 2018 raakt Bart in gesprek met gastspreker David Jonkers. De alumnus en eigenaar van het in Haarlem gevestigde Bright River nodigt Bart uit om langs te komen. “Ik kreeg een rondleiding en vervolgens hadden we een leuk gesprek. Aan het einde bood David mij een stageplaats aan. Geweldig natuurlijk, maar stage loop je pas in de derde. Ik heb hem bedankt en aangegeven dat ik over een jaar contact met hem op zou nemen.”

Kans op kans…
Bart is nog maar nauwelijks gestart met zijn tweede studiejaar, als hij wordt benaderd door Erno Pickee. De docent marketing heeft een pilot bedacht om de baankans van een select groepje studenten te vergroten. “Hij benaderde in totaal vijf studenten, waaronder mij, voor het baangarantie pilotproject. Het idee is dat je, naast je studie, twee dagen in de week werkervaring opdoet. De hogeschool faciliteert dit met een aangepast lesrooster; minder lessen en drie dagen in de week naar school. Omdat ik wel van wat extra uitdaging hou, heb ik ja gezegd.” Over het bedrijf hoeft Bart niet lang na te denken. Hij neemt contact op met David Jonkers en zo gebeurt het dat hij begin december start bij Bright River.

Leren in de praktijk
De eerste opdracht die Bart krijgt, is het in kaart brengen en segmenteren van de honderd beste klanten van Bright River. Dat doet hij goed en al snel maakt hij volwaardig onderdeel uit van het vijfkoppige marketingteam. “Ik doe onderzoek naar klanten, platforms en genereer leads. Het is een mooie functie in een groeiend bedrijf. Ik leer hier heel veel.” Met David Jonkers heeft Bart geregeld overleg. “Hij neemt me mee naar meetings en geeft me steeds vaker opdrachten met verantwoordelijkheid. Het mooie van werken en studeren, is dat je verbanden kunt leggen. Wat ik leer kan ik gelijk in de praktijk brengen. Ik zie waarvoor ik het doe.”

Bart Postmus, beste propedeusestudent Business Studies 2018
Het gaat niet alleen over je cijfers maar vooral ook over hoe je in een groep functioneert, hoe je samenwerkt. De mooie woorden van mijn klasgenoten, dat heeft de prijs voor mij een extra persoonlijk tintje gegeven.
Bart Postmus, beste propedeusestudent Business Studies 2018

Een nieuwe uitdaging
Zoveel ambitie, wat zijn Barts plannen als hij zijn hbo-diploma op zak heeft? “Eh, dat diploma ga ik hier niet halen…” Hij vertelt dat hij onlangs is gestopt met zijn studie. “Ik vind de opleiding echt heel leuk maar ik mis de uitdaging. Ik wil gewoon méér. Daarom heb ik me ingeschreven voor Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik voldoe aan de voorwaarde dat je je hbo-propedeuse met minstens een 7,5 moet hebben afgesloten. Als ik binnenkort ook slaag voor de wiskundedeficiëntietoets niveau 2, verhuis ik na de zomer naar Rotterdam.” In eerste instantie reageerden zijn medestudenten en docenten verbaasd. Maar nu ze de shock te boven zijn, kunnen ze de keuze van Bart vooral respecteren. “Ze vinden het heel stoer wat ik ga doen.”

Vijfde Pieter Teyler van der Hulstprijs
Op maandag 27 mei vindt voor de vijfde keer de Pieter Teyler van der Hulstlezing plaats. Dit jaar is Gerben Willemse, Learning & Development consultant bij het in Haarlem gevestigde Insights Benelux en Inholland-alumnus, de gastspreker. Voor het eerst wordt dit jaar ook een prijs uitgereikt voor de student met de beste afstudeerscriptie. Daarnaast wordt bekendgemaakt wie de wisselbeker en titel Beste propedeusestudent van Bart mag overnemen. “Ik vind het geweldig dat Inholland een dergelijke prijs uitreikt. Volgens mij zijn er maar weinig hogescholen die op deze manier hun studenten een extra stimulans bieden. Wat ik vooral leuk vind, is dat je wordt beoordeeld door studenten. Het gaat niet alleen over je cijfers maar vooral ook over hoe je in een groep functioneert, hoe je samenwerkt. De mooie woorden van mijn klasgenoten, dat heeft de prijs voor mij een extra persoonlijk tintje gegeven.”

Praktische informatie
De vijfde Pieter Teyler van der Hulstlezing vindt plaats op 27 mei 2019 in het auditorium van Hogeschool Inholland Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE in Haarlem. De inloop is om 16.00 uur, de aanvang om 16.15 uur. Er is een borrel na afloop. Aanmelden (gratis) kan tot 24 mei door een mail te sturen aan sarah.lednor@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.