Haarlem,
10
augustus
2020
|
16:34
Europe/Amsterdam

Wallenborn sluit aan bij TrucingCDM-platform

"De snelheid van het luchtvrachtproduct verhogen"

Schermafbeelding 2021-01-22 om 16.15.05

Sinds het begin van het jaar heeft de implementatie van het Trucking CDM-platform een ​​vlucht genomen. Studenten van Hogeschool Inholland hebben onderzoek gedaan naar het platform, er is een film over gemaakt en diverse spelers uit de luchtvrachtindustrie hebben de voordelen ingezien en zijn als gebruikers toegetreden. Cargo Magazine sprak over de recente ontwikkelingen met Giovanni Douven (projectmanager en onderzoeker bij Inholland), Dennis Smit (manager bij Wallenborn Schiphol) en Raoul Paul (managing director CargoHub).

Giovanni Douven vertelt: “Onze studenten hebben de huidige situatie geanalyseerd met betrekking tot de stromen van zowel informatie als goederen in de luchtvrachtsector. Ze hebben onderzoek gedaan bij verschillende partijen die betrokken zijn bij het Trucking CDM-platform, namelijk Wallenborn, Menzies, Airbridge Cargo, dnata en Fast Forward Freight. Ook schetsten ze de gewenste situatie rond deze onderwerpen. Door de bestaande en de gewenste situatie te vergelijken, konden de verschillen tussen beide worden gelokaliseerd. Op basis van deze analyse hebben ze inzichtelijk gemaakt hoe deze verschillen kunnen worden overbrugd. De studenten luisterden goed naar belanghebbenden. CargoHub volgde op zijn beurt de conclusies van de studenten en gebruikte de uitkomsten van de onderzoeken bij de verdere ontwikkeling van het platform.

Uitstekende vooruitgang
Dennis Smit: "Sinds januari van dit jaar hebben we uitstekende vooruitgang geboekt. Gegevens die eerst handmatig in het Trucking CDM-platform moesten worden ingevoerd, worden nu automatisch geüpload vanuit het Transport Management System. We nemen kleine stapjes, maar gaan met grote sprongen vooruit."

Lees het volledige artikel in Cargo Magazine 2020 Summer online editie.