Rotterdam,
05
februari
2019
|
07:13
Europe/Amsterdam

De toekomstige werknemer centraal in Rotterdam

Studenten organiseren succesvol HR-congres The Future is U-man

download
HR congres 1.2

Hoe ga je om met werkdruk, continue veranderingen in het werkveld en toenemende verwachtingen van je prestaties? En hoe geven bedrijven hier invulling aan? Hoe houden bedrijven hun werknemers gelukkig? Hoe organiseer je zelfmanagement? Over deze en meer vragen ging het donderdag 17 januari tijdens het HR-congres The Future is U-man bij Inholland Rotterdam. De organisatie was in handen van studenten Business Studies.

Leestijd: +- 1 minuut

Verschillende gastsprekers leverden boeiende bijdragen, zoals Yvette Broch, voormalig handbalster op de Olympische Spelen. Zij vertelde over presteren en geluk. Merlijn Ballieux van de Veranderbrigade koppelde dit thema op zijn beurt aan het bedrijfsleven. Vervolgens zijn er stellingen besproken met de gastsprekers, waar het publiek op kon reageren. Wie moet bijvoorbeeld de regie nemen bij de ontwikkeling van medewerkers? Overeenstemming was er over het feit dat de regie voor ontwikkeling bij de medewerker moet liggen. De leidinggevende faciliteert.  

Deelnemers konden aanschuiven bij verschillende masterclasses. Erwin Klappe sprak in zijn masterclass Gelukkige medewerkers over werkgeluk en hoe je dit geluk kunt vergroten. Veronique Willems en Chris Peek (Professionals aan het stuur) bespraken tien pijlers om zelfsturing in organisaties vorm te geven. Fabrice Luijten sprak over het nastreven van geluk en het verschil tussen tevredenheid, plezier en geluk. Merlijn Ballieux deelde informatie over realistisch veranderen binnen organisaties.

De masterclass van Petra Biemans (lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap) richtte zich op human sustainability. 

William Hazenbroek, docent Business Studies: “Het congres was in veel opzichten een succes. Mooi om te ervaren dat wij als hogeschool een impact hebben op andere doelgroepen dan alleen studenten. Iets waar wij als docenten meer gebruik van mogen maken. Een kennisinstelling met professionals en studenten die impact hebben.”

Fabian Ilaide, projectleider: “Ik ben er het meeste trots op dat het congres vanaf het begin tot het eind zo goed gelopen heeft. Ook het contact tussen de gastsprekers en de studenten is probleemloos gegaan. Daar ben ik erg trots op! De aftermovie vat dit allemaal samen.”

Complimenten voor de Business Studies studenten van de afstudeerrichting HRM Saskia van Nes, Chayenne Eugenia, Esmé Bos, Daphne de Bruijn, Kelvin van Oost, Fabian Ilaide, Wesley van Zwieten de Blom en Robin Arain voor de vlekkeloze organisatie. Het was een succesvol congres, waarin veel kennis is gedeeld! 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.