Petra Biemans

lector
Lectorate(s)
Telephone
Email

Dr. Petra Biemans is sinds 2006 lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap en doet onder de vlag van het Business Research Centre praktijkgericht onderzoek naar onder andere de verandering van werk, de inrichting van organisatie en werk en de rol die HRM-beleid en management hierbij kunnen spelen. De ontwikkelde kennis komt ten goede aan studenten en docenten van Inholland en het werkveld.

Meer over Petra Biemans

Huidige werk

Lector Petra Biemans is voorzitter van het landelijk netwerk van HRM-lectoren. Ook is zij vicevoorzitter van het Breed Platform Arbeid. Ze publiceert regelmatig artikelen en columns en verzorgt daarnaast met enthousiasme lezingen, gastcolleges en workshops voor bedrijven, opleidingen en instellingen.

Loopbaan

Petra Biemans was na haar studie Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam actief in diverse advies- en managementfuncties op het gebied van HRM. Ze promoveerde in 1999 met een onderzoek naar de professionalisering van de personeelsfunctie.

'Mijn studenten geef ik mee dat leren niet zozeer ‘iets’, maar vooral ‘iemand’ worden is. Iemand die zich blijft ontwikkelen omdat de wereld blijft veranderen.'

Petra Biemans, lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap

Samenwerking

Vanuit het BRC worden regelmatig afstudeeropdrachten verstrekt. Petra Biemans en haar mede-onderzoekers werken tevens aan lesprogramma’s en -materiaal voor studenten, docenten en uiteraard HRM’ers in het beroepenveld. Daarnaast is er aandacht voor bijscholing van docenten op het gebied van onderzoeksvaardigheden. Organisaties kunnen ondersteuning krijgen om een toekomstgericht HRM-beleid te ontwikkelen

Neem contact op

43 publicaties