22
november
2022
|
15:44
Europe/Amsterdam

Dit ben ik: Lisa Klinkenberg, docent-onderzoeker én gemeenteraadslid in Hoorn

'Ik blijf mij altijd ontwikkelen'

#ditbenik

In de serie #ditbenik staan onze collega’s centraal. Sterke persoonlijkheden met eigen drijfveren en kwaliteiten. Samen stimuleren, activeren en ondersteunen we het ‘durven leren’ om jezelf te blijven ontwikkelen en vormen zo het rolmodel voor onze studenten: de toekomstige Inholland-professionals. Maak kennis met de persoon áchter de collega!

Als docent-onderzoeker en gemeenteraadslid in Hoorn houdt Lisa Klinkenberg zich bezig met het welzijn en de betrokkenheid van studenten en bewoners. Ze duikt hierbij echt de diepte in, wil weten hoe het met iedereen gaat en zorgt ervoor dat ze zich gezien en gehoord voelen. Daarbij raakt ze nooit uitgeleerd en wil Lisa echt impact maken.  

Bekijk het verhaal van Lisa in deze #ditbenik-aflevering. 

Bewoners meenemen en samen de stad creëren 
Samen de stad creëren. Dat is waar Lisa Klinkenberg zich bij de gemeenteraad in Hoorn voor inzet. Haar drive om de bewoners hierbij te betrekken en te zorgen dat zij zich gezien en gehoord voelen is sterk. Die drive komt niet alleen voort uit haar liefde voor de Noord-Hollandse stad, waar zij zelf opgroeide en nog steeds met veel plezier woont. Ze vindt het leuk om mensen mee te nemen, te onderzoeken wat er bij hen speelt en om impact te maken. 

Onderzoeker bij het lectoraat Studiesucces 
Na haar studie sociologie, een stage én promotie bij Sanquin wist Lisa dat zij verder wilde in het onderzoek en onderwijs. Vorig jaar startte ze dan ook als Onderzoeker bij het lectoraat Studiesucces van Hogeschool Inholland. Een mooie kans om bij te dragen aan de bevordering van het studiesucces van studenten, een onderwerp dat haar vanuit haar achtergrond in sociologie direct aansprak. Als onderzoeker en docent bij Inholland kijkt Lisa vooral naar de betrokkenheid en het welzijn van studenten en hoe deze zaken met elkaar samenhangen. 

Impact maken en blijven ontwikkelen 
Lisa is betrokken bij verschillende projecten van het lectoraat, waaronder de jaarlijkse studentenwelzijnsmonitor, een onderzoek dat meer inzicht geeft in het welzijn van de studenten. “Er is zo veel te ontdekken over het studentenwelzijn en hun betrokkenheid. Ik raak gewoon niet uitgeleerd. Ik blijf mij altijd ontwikkelen als onderzoeker”. 

Daarnaast deed ze onderzoek naar de ervaring van studenten met het Studentsucces Centrum. “Ik vind het ontzettend gaaf dat studenten zich gezien en gehoord voelen, maar ik voel mij ook gezien en gehoord als mijn onderzoek weer gebruikt wordt. Dus dat ik echt impact kan maken daarmee.” De welzijnscampagne #jebeginthier is dan ook een voorbeeld om trots op te zijn als je het hebt over de impact van haar onderzoek bij onze hogeschool. 

Versterking tussen onderwijs en onderzoek 
Naast haar rol als onderzoeker is Lisa docent bij de Master Leren & Innoveren in Den Haag. Ze geeft hier workshops over verschillende onderzoeksvaardigheden “Wat ik in de lessen als mijn docentrol zie, kan ik dan ook weer meenemen in mijn onderzoek en wat er uit mijn onderzoek is gekomen kan ik ook weer meenemen de klas in. Dus het versterkt elkaar ook heel erg mooi.” 

Werken bij Hogeschool Inholland 
Onze collega´s zijn sterke persoonlijkheden, die durven te staan voor wie ze zijn. En die weten dat ze élkaar nodig hebben, met ieder hun eigen drijfveren en kwaliteiten, om maatschappelijke vraagstukken op te lossen voor een duurzame, gezonde en creatieve samenleving. Daarom bieden wij bij Inholland een veilige en persoonlijke werkomgeving waarin iedere collega zich als uniek mens kan laten zien én horen. Door onze krachten te bundelen, maken we samen het verschil. 

Meer informatie over Werken bij Hogeschool Inholland? Ga naar de site.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.