Den Haag,
12
november
2019
|
09:11
Europe/Amsterdam

Docent van het jaar: dit zijn de kanshebbers!

Vier docenten – waaronder één duo – maken kans op de Wij Inholland award voor de docent van het jaar. Ook zo benieuwd wie er dit jaar met de eer gaat strijken? Kom aanstaande donderdag 14 november ook naar de Dag van het onderwijs. Mis dit unieke evenement niet! Aanmelden kan nog via inholland.nl/dagvanhetonderwijs

De genomineerde docenten zijn dit jaar:

  • Eva Pennings en Stephanie over de Linden (duovoordracht), docenten bij de opleidingen Business Studies, Accountancy en Finance & Control, Alkmaar (Business, Finance & Law)
  • Ewald Edink, docent bij de opleiding Chemie, Amsterdam (Agri, Food & Life Sciences)
  • Margot Koeneman, docent bij de opleiding Sportkunde, Haarlem (Gezondheid, Sport & Welzijn)
  • Roderick Balk, docent bij de opleidingen Business Studies en de Associate degree Logistiek, Haarlem (Business, Finance & Law)

Docenten die in aanmerking komen zijn vernieuwers, nemen risico’s, vallen en staan weer op, zijn aanstekelijk ambitieus voor studenten en een voorbeeld voor hen, zodat zij ook weer durven te leren en zich (verder) kunnen ontwikkelen. Andere criteria zijn persoonlijk & dichtbij, diversiteit als kracht, kwaliteit in interactie en aansluiting op de Inholland-thema's gezond, creatief en duurzaam.

Docenten zijn rolmodellen
Het is de derde keer dat de Wij Inholland award Docent van het jaar wordt uitgereikt. Dit naast de Wij Inholland awards voor het beste studentenproject, de studenttopsporter van het jaar, ondersteuner van het jaar en onderzoeker van het jaar. Docenten vormen een belangrijke succesfactor voor kwalitatief goed en innovatief onderwijs. Zij zijn de rolmodellen voor onze studenten. Ze geven hen het inspirerende voorbeeld in hun ontwikkeling tot professionals die bijdragen aan een creatieve, gezonde en duurzame samenleving. Door deze prijs uit te reiken geven we aan dat we werken aan een cultuur waarin docenten zich erkend en herkend voelen en uitgedaagd worden om hun professionaliteit uit te bouwen.

Winnaar vorig jaar
De Wij Inholland award Docent van het jaar ging vorig jaar november in Diemen naar docent Business Studies Erik Hendriks. De eerste winnaar was toerismedocent Marco Bijsterbosch in 2018. Ook waren er in 2018 en 2019 awards voor de beste onderwijsteams, respectievelijk voor docenten van de opleiding Technische Informatica (Alkmaar) en docenten van de opleiding Business IT & Management

Derde editie Dag van het onderwijs
De uitreiking van de docentenaward vindt plaats op donderdag 14 november, tijdens de derde Dag van het onderwijs in Diemen. Centraal deze keer staan de vier lijnen waarop we willen investeren, conform onze Kwaliteitsafspraak: beroepsproducten, activerend onderwijs, leergemeenschappen en ondersteuning door technologie. Aanmelden kan nog via inholland.nl/dagvanhetonderwijs!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.