20
april
2022
|
14:03
Europe/Amsterdam

‘Een mooie ervaring om niet snel te vergeten’

Renske de Beijer schitterde in de finale Docent van het Jaar 2022

Het was een spannende dag voor Renske de Beijer. Gisteren stond zij in de finale van de verkiezing Docent van het Jaar 2022. Ze schitterde tijdens haar minicollege, maar greep net naast de titel.

Het zonnetje scheen uitbundig door de hoge ramen van het Muntgebouw in Utrecht, de bezoekers waren vrolijk en er hing een gezonde spanning. Wie zou er met de titel en beurs van 25.000 euro te besteden aan onderwijsinnovatie vandoor gaan?

Inspirerend en aansprekend
De vier finalisten gaven inspirerende minicolleges over hun vakgebied. Hét moment om als docent te laten zien wat je in huis hebt. Renske straalde van trots en enthousiasme toen zij haar verhaal mocht vertellen. Renske gaf een herkenbaar college over hoe wij mensen naar de wereld kijken en wat voor gevolgen dat heeft. De mensen in de zaal werden aangezet tot kritisch nadenken. En dat gebeurde zeker: na afloop van haar college werd er in de zaal namelijk nog flink nagepraat. Bezoekers vonden het een zeer aansprekend verhaal.

Ik vond het heel leuk om de bezoekers een inkijk te geven in het onderwijs van Social Work en om ze zelf aan het denken te zetten. Dat is ook wat ik probeer te bereiken in mijn onderwijs. Deze ervaring zal ik niet snel vergeten!

Renske de Beijer, docent Social Work en adviseur blended learning
Foto winnaar Docent van het Jaar 2022

En de winnaar is
De docent die er uiteindelijk met de winst vandoor ging, was Reinoud Lavrijsen, universitair hoofddocent bij de opleiding Applied Physics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij kreeg zijn prijs uitgereikt door Gerard Baas van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). “Reinoud is een voorbeeld van hoe fantastisch onze docenten in het hoger onderwijs zijn. Hij is Docent van het Jaar geworden dankzij zijn heldere communicatie en het slaan van een brug tussen hbo en wo,” prees Gerard. “Het is wel jammer dat er maar één winnaar kan zijn. Want jullie zijn alle vier speciale kandidaten!" 

Dat ze de vlam van het doceren maar mogen doorgeven aan de volgende generatie.

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De helden van het onderwijs
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, had nog een boodschap voor de finalisten: “Het is heel erg belangrijk dat onze goede docenten in het zonnetje worden gezet. Ik vind ze de helden van het onderwijs; we hebben ze heel hard nodig. Ik hoop dat alle docenten doorgaan met het mooie werk dat ze leveren en dat ze de vlam voor het doceren doorgeven aan de volgende generatie.”

Renske inspireert en motiveert collega’s om aan de slag te gaan met activerend onderwijs.

Bart Combee, voorzitter College van Bestuur

Trots op finaleplaats
Voorzitter van het Inholland College van Bestuur, Bart Combee was aanwezig om Renske aan te moedigen - net als haar familie en enkele collega’s. “Het is een dag waarop we geïnspireerd worden door de mooie presentaties van de kandidaten”, zegt Bart. “Mijn collega’s van het CvB en ik zijn trots dat Renske hier mag staan. Het is een prachtige prestatie om de finale te bereiken. Ze inspireert en motiveert collega’s om aan de slag te gaan met activerend onderwijs. Renske kijkt met een open blik naar het onderwijs. Ze is daarmee een aansprekend boegbeeld van het hoger onderwijs.

Dat Bart vanuit het CvB bij de finale aanwezig was, samen met mijn andere collega’s, bewijst voor mij maar weer dat Inholland echt staat voor persoonlijk en dichtbij. Ik hoop nog lang bij deze mooie onderwijsinstelling te blijven werken!

Renske de Beijer, docent Social Work en adviseur blended learning
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.