Alkmaar,
27
maart
2020
|
09:26
Europe/Amsterdam

Een paar bossies troost uitdelen in tijden van corona

Het team van de opleiding Verpleegkunde kwam deze week op het idee om een tulpenactie op poten te zetten. Niet alleen om bloemen uit te delen aan een zieke collega en ouderen in verzorgingshuizen in de regio, maar ook om collega Eduard Reus en zijn vader te helpen, wiens bloemenbedrijf door de coronacrisis in de problemen is gekomen. “Wat een hartverwarmende win-winsituatie!”, aldus een enthousiaste Eduard Reus, kwartiermaker blended learning voor het cluster Nursing bij Inholland Alkmaar.

Online onderwijs
De nacht ervoor had Eduard nog doorgewerkt om het onderwijs van de opleiding Verpleegkunde online te krijgen. De volgende dag liet hij zijn collega’s in de team-app weten dat hij zijn vader ging helpen. Op een bijgaande foto zagen de collega’s een vermoeide snoet in een auto. De achterbak tot de nok volgeladen met tulpen! Wat bleek: het bloemenbedrijf van de vader van Eduard is door de coronacrisis flink in de problemen gekomen. Het idee was dat vader en zoon de bloemen gingen uitdelen, om ze te redden van de vuilstort én in de voorzichtige hoop dat mensen nog een kleine vrijwillige bijdrage zouden overmaken.

Tulpen opkopen en uitdelen
Toen de collega’s van de opleiding die foto zagen hebben ze samen direct een hele vracht bloemen bij elkaar ge-tikkied. “Eén van onze collega’s is al een tijd ziek thuis en we wilden haar verrassen en een beetje opfleuren door haar te overladen met bloemen”, vertelt Roderik de Vries, docent in Alkmaar. En daar bleef het niet bij.

Twee docenten hebben alle opgekochte bossen tulpen rondgebracht bij verzorgingshuis Westerhout in Alkmaar en in Purmerend bij het Jaap van Praaghuis, verpleeghuis Novawhere en bij verschillende ouderen thuis.

Met elkaar
"Dagelijks worden er miljoenen tulpen weggegooid in Nederland, terwijl iedereen nu thuis naar hetzelfde interieur zit te staren. Die twee gegevens vinden wij lastig te rijmen. Van een bloemetje in huis wordt iedereen blij, maar nu natuurlijk al helemaal”, geeft Reus nog mee.

De Vries vat samen: “We hebben dit bewust gedaan om onze collega op te vrolijken en de bewoners van de verzorgingshuizen een hart onder de riem te steken. Het is echt de kracht van ons team dat we dit met elkaar bedenken en doen!”

Reacties 1 - 7 (7)
Bedankt voor uw bericht.
Liesbeth
30
March
2020
Superteam!
sasja
28
March
2020
wat lief dat jullie dit voor Eduard, zijn vader en de mensen thuis doen!!
Jeannette Buscher
28
March
2020
Wat een prachtig initiatief!!
:-)
Johanna
27
March
2020
mooi wat bloemen kunnen doen!
Melle Has
27
March
2020
Hier word je toch super blij van! Wat een mooi, lief en vrolijk initiatief!
Elsbeth
27
March
2020
Super mooi initiatief!!!
Jorien van Lieshout
27
March
2020
Wat een hartverwarmende actie van jullie!! Echt tof en stoer!!!!!