Verpleegkunde voltijd

Jij helpt patiënten om weer de regie te nemen over hun eigen leven

Voltijd | Deeltijd | Duaal

Verpleegkunde gaat over mensen die zorg nodig hebben. In die volgorde: eerst de mens, dan de zorg. Want met de opleiding Verpleegkunde ga jij ontdekken dat een patiënt meer is dan zijn medisch probleem. Dankzij jouw onderzoekende houding zie je waar een probleem ontstaat en hoe je iemand kan helpen weer gezond te worden. Je denkt in oplossingen en werkt nauw samen met anderen, bijvoorbeeld met professionals uit de welzijns- en sportsector. Daarbij gebruik je de nieuwste zorgtechnologie. Zo help jij patiënten om de regie terug te krijgen over hun leven. Met of zonder aandoening. Past dit bij jou? Kies dan voor Verpleegkunde bij Inholland!

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar en Amsterdam
taal
Nederlands

Open Dag op 6 november

Meld je aan

Alle info op een rij

Download de flyer

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Verpleegkunde

  1. Je groeit uit tot een professional die mensen op alle vlakken kan empoweren. Je weet namelijk van alle aspecten in de zorg wel iets af.
  2. Met je diploma op zak ben jij een verpleegkundige op het hoogste deskundigheidsniveau (niveau-6). Je kunt in alle sectoren van de gezondheidszorg gaan werken. 
  3. Je kunt Verpleegkunde volgen op twee locaties: in Amsterdam en in Alkmaar. Allebei met dezelfde opleidingsprogramma, al kunnen de opleidingsvarianten (voltijd, deeltijd of duaal) wel per locatie verschillen.
  4. In het vierde jaar geef je je eigen profiel vorm en loop je stage in de richting waarin je je meer wilt verdiepen.
  5. Wil je later werken op intensieve zorgafdelingen zoals de spoedeisende hulp, intensive care (ic) of anesthesie? Dan vind je het honoursprogramma Technische Verpleegkunde interessant!

Trots op

Duncan en Fardad

Fardad (Verpleegkunde) en Duncan (Sportkunde) werden via hun docenten gewezen op een interessante stageplek. Een stageplek waar ze verder moesten kijken dan de opgedane kennis in hun eigen vakgebied, waar ze moesten samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. En waar ze zich open moesten stellen om anders te denken. En dat is ze gelukt.

Lees meer

Annabelle zit naast een bord: "Inholland podcast met Annabelle"

Inholland Podcast

Annabelle Blommert

In deze aflevering staat Verpleegkundestudent Annabelle Blommert centraal. Op dit moment zit ze midden in haar stage en heeft ze de nodige uitdagingen. Hoe gaat ze daar mee om? Daarnaast hebben we het over dromen, studieschuld en het kiezen van de juiste studie.

Nieuws vanuit de opleiding Verpleegkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!