Amsterdam,
07
juli
2020
|
08:02
Europe/Amsterdam

Eerste fysieke, coronaproof diploma-uitreiking bij Pedagogiek

‘Dit is een persoonlijke opleiding, deze uitreiking past daarbij’

Coronaproof diploma-uitreiking Pedagogiek Amsterdam

Trotse gezichten en klinkende glazen: het was vrijdag feest bij Inholland in Amsterdam. Studenten van de opleiding Pedagogiek ontvingen hun diploma. Voor het eerst in coronatijd kon dat weer in levende lijve en niet slechts online. “Heel leuk dat dit ondanks alle maatregelen mogelijk is!”

Ondanks de nog altijd strikte coronaregels wist de opleiding Pedagogiek van de diplomering een fysiek evenement te maken. Dit dankzij goed doordachte looproutes en zitplaatsen – én heldere afspraken met de Vrije Universiteit, waarmee Inholland het gebouw aan de Zuidas deelt. De studenten konden een introducé meenemen. Andere genodigden waren buiten welkom bij de tafels en bankjes, waar – op gepaste afstand – getoast werd op de prestatie van de kersverse pedagogen.

Blijk van waardering
Via Zoom waren vrienden en familie er live bij, sommigen vanuit het buitenland. Afgestudeerden hielden hun diploma trots omhoog richting de webcam en twee grote schermen. Docent Jesse van der Beele is blij dat hij kon bijdragen aan deze gepaste afsluiting voor zijn studenten. “Ik zag dat collega-docenten op de livestream inhaakten om hen te feliciteren. Dat vind ik – net als dit evenement zelf – een belangrijke blijk van waardering voor de studenten. Bovendien is Pedagogiek een heel persoonlijke opleiding, waar we veel met elkaar delen. Deze fysieke uitreiking past daarbij.”

Pedagogen hard nodig
“Jullie zijn uniek”, hield teamleider Tina Ridder de jonge professionals voor. “Over twintig jaar kijk je hierop terug en kun je zeggen dat je bent afgestudeerd in coronatijd. De maatschappij heeft veel behoefte aan mensen zoals jullie. Deze coronaperiode laat dat wel zien; voor veel kinderen en gezinnen is het lastig om zich staande te houden.”

Mooi moment
Buiten staat Furkan Gençaslan met zijn vriendin Sema te genieten van het moment. Hij zegt terug te kijken op een studie die hem breed opleidde en hem nu veel keuzemogelijkheden biedt. “Door mijn stages in het onderwijs en de jeugdhulp kon ik me goed oriënteren. Nu weet ik dat dat laatste vakgebied me het meest trekt.” Ook Sema studeert Pedagogiek bij Inholland en hoopt over anderhalf jaar af te studeren. “Dan is alles hopelijk weer bij het oude tijdens de diploma-uitreiking”, zegt zij. “Maar ik vind dat er vandaag een mooi moment van is gemaakt. Heel leuk dat dit ondanks alle maatregelen mogelijk is.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.