Pedagogiek voltijd

In moeilijke en emotionele situaties ben je goed in staat om met beide benen op de grond te blijven staan. Jij wil kinderen, jongeren en de mensen in hun omgeving in hun kracht zetten.

Bij de opleiding Pedagogiek word je opgeleid tot een brede sociale professional, met als expertise jeugd en opvoeding. In moeilijke en emotionele situaties ben je goed in staat om met beide benen op de grond te blijven staan. Bovendien vind je het interessant om binnen unieke opvoedingssituaties maatwerk te leveren. Jij wilt kinderen en jongeren graag in hun kracht zetten, en de mensen in hun directe omgeving daarin ondersteunen. Tijdens de opleiding word je expert op het gebied van de leefwerelden van kinderen en jongeren en hun opvoeding. Als jij graag een bijdrage wilt leveren aan het verbeteren van die leefwerelden, dan is dit de opleiding die je zoekt.

Lees meer over de opleiding Pedagogiek

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Online Open Dag 4 april

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

pedagogiek2.jpg

Wat je moet weten over Pedagogiek

  1. Pedagogiek aan Inholland is verkozen tot de beste opleiding Pedagogiek van de Randstad (Keuzegids HBO 2019).
  2. Je stimuleert ontwikkeling en opvoeding, en zet mensen daarbij in hun kracht.
  3. Theorie en praktijk breng je samen door je voor te bereiden op kritische beroepssituaties. Ja gaat daarom ook elk jaar op stage.
  4. De opleiding biedt een goed baanperspectief.
  5. Het is mogelijk om een deel van stage en afstuderen in het buitenland te doorlopen.
  6. Je krijgt intensieve studieloopbaanbegeleiding.
  7. Je kunt zowel in september als in februari van start gaan met de opleiding.
Trots op - Faiza.jpg

Trots op

Faiza Oakki

Lezen, de wereld ontmoeten: een afstudeeronderzoek waarin het belang van leesbegrip bij kinderen centraal staat. Pedagogiekstudent Faiza Oakki van Inholland Amsterdam sleepte daarmee de Scriptieprijs 2017 van haar opleiding in de wacht. Ze is met haar onderzoek genomineerd voor de landelijke scriptieprijs van Vereniging tot Bevordering van de Studie der Pedagogiek (VBSP).

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!