Pedagogiek voltijd

In moeilijke en emotionele situaties ben je goed in staat om met beide benen op de grond te blijven staan. Jij wil kinderen, jongeren en de mensen in hun omgeving graag begeleiden en helpen het zelf te kunnen.

Bij de opleiding Pedagogiek word je opgeleid tot een brede sociale professional, met als expertise jeugd en opvoeding. In moeilijke en emotionele situaties ben je goed in staat om met beide benen op de grond te blijven staan. Bovendien vind je het interessant om binnen unieke situaties maatwerk te leveren. Jij wilt kinderen en jongeren graag begeleiden en helpen het zelf te kunnen, en de mensen in hun directe omgeving daarin ondersteunen. Tijdens de opleiding word je expert op het gebied van de leefwerelden van kinderen en jongeren en hun opvoeding. Als jij graag een bijdrage wilt leveren aan het verbeteren van die leefwerelden, dan is dit de opleiding die je zoekt.

Lees meer over de opleiding Pedagogiek

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Open Avond 31 oktober

Meld je aan

 

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

 

Wat je moet weten over Pedagogiek

  1. Je loopt stage vanaf het eerste jaar.
  2. Je leert mensen hun kracht te mobiliseren.
  3. De praktijk wordt theoretisch stevig onderbouwd met aandacht voor kritische beroepssituaties.
  4. De opleiding biedt een goed baanperspectief.
  5. Het is mogelijk om een periode stage te lopen in het buitenland. 
  6. Aan het begin van de opleiding krijg je een docent toegewezen voor studieloopbaanbegeleiding.

Trots op

Faiza Oakki

Lezen, de wereld ontmoeten: een afstudeeronderzoek waarin het belang van leesbegrip bij kinderen centraal staat. Pedagogiekstudent Faiza Oakki van Inholland Amsterdam sleepte daarmee de Scriptieprijs 2017 van haar opleiding in de wacht. Ze is met haar onderzoek genomineerd voor de landelijke scriptieprijs van Vereniging tot Bevordering van de Studie der Pedagogiek (VBSP).

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!