Rotterdam,
05
oktober
2022
|
16:39
Europe/Amsterdam

Eerste inspiratiemiddag SJD-flex over toeslagenaffaire

Het thema Toeslagenaffaire stond vorige week centraal tijdens de eerste inspiratiemiddag voor de studenten van de flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD-flex) bij Inholland Rotterdam. Een gevoelig, maar actueel onderwerp dat uiteindelijk leidde tot de val van het kabinet Rutte III. Als gastsprekers kwamen twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Ook vanuit het perspectief van de Rotterdamse Ombudsman en Nationale Ombudsman werd dit thema bekeken.

Luisterend oor bieden
Tineke ten Heuw, werkzaam bij de Ombudsman in Rotterdam, gaat onder andere in op de vraag hoe slachtoffers van de toeslagenaffaire worden begeleid. “Soms is erover praten en een luisterend oor bieden ook al fijn voor diegene”, geeft ze aan. Mohamad Alhadjri, klachtbehandelaar bij de Nationale Ombudsman en lid van het onderzoeksteam van de eerste en tweede rapportage monitor klachtbehandeling uitvoeringsorganisatie herstel toeslagen, licht toe hoe het onderzoek is verlopen. Elisabeth Miguel vertelt over haar ervaringen als gedupideerde, zoals: “Wat moet ik doen om gehoord te worden?”. Ze is tevens alumna van de opleiding SJD en op dit moment werkzaam als gebiedscoördinator en sociaal projectleider bij Mitros.

Interessante gesprekken
De tweede helft van de middag bestaat uit een interactief deel, waarbij de studenten SJD-flex zelf stellingen bedenken. Vervolgens worden deze stellingen in een rondetafelgesprek besproken door de gastsprekers en het publiek. Dit leidt tot interessante gesprekken. Hoe kijkt de toekomstige SJD’er naar de hulpverleningsvragen van klanten? En breng jij jezelf als professional en jouwe dienstverlening in de problemen, indien jij problemen aan de kaak brengt bij jouw (toekomstige) werkgever? De middag is geslaagd en geeft genoeg stof tot nadenken over zaken waarbij de toekomstige SJD’er een waardevolle rol in kan spelen. “Een indrukwekkende en inspirerende bijeenkomst!”, vindt Renske Donselaar, leercoach bij de flex-opleiding. Ook Eva Velders, student SJD-flex, geeft na afloop aan: “Ik heb de inspiratiemiddag als érg inspirerend ervaren. Het laat me nog steeds niet los. Van mij had het langer mogen duren!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.