Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

Je hebt in je werk al ervaren wat de sociale impact van juridische uitspraken kan zijn. Alleen kan je in jouw huidige functie daarin niet echt het verschil maken.

Voltijd | Deeltijd

We hoeven jou niet te vertellen dat de rechtspraak veel invloed op de samenleving heeft. Je hebt ongetwijfeld in je werk al zelf ervaren wat de sociale impact van juridische uitspraken kan zijn. Toch heb je in je huidige functie niet de verantwoordelijkheden om daarin echt het verschil te kunnen maken. Er is immers speciale vakkennis nodig om de vaak complexe taal van de wet uit te leggen aan gewone mensen. Daarvoor zijn professionals nodig die juridisch en sociaalmaatschappelijk zijn onderlegd en zich kunnen verplaatsen in een ander. En die hun betrokkenheid bij de samenleving graag concreet vormgeven. Als je zoekt naar de plek waarin jij naar zo'n professional kunt doorgroeien, dan heb je die gevonden.

Lees meer over de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening in deeltijd

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Deeltijd
locatie
Den Haag en Rotterdam
taal
Nederlands

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

sociaal-juridische-dienstverlening1903px.jpg

Wat je moet weten over Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd

  1. Al werkend leer je. Het is de ideale kruisbestuiving tussen theorie en praktijk, waarbij de leercoach en een werkveldcoach van jouw organisatie helpen bij de voortgang.
  2. De flexibele deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening is op maat gemaakt. Jouw studieprogramma is afhankelijk van wat je al weet en kunt.
  3. Samen met je werkgever bepaal je van tevoren jouw belangrijkste leerdoelen.
  4. Als sociaaljuridisch medewerker kun je bijvoorbeeld aan de slag bij gerechtsdeurwaarders, instellingen voor schuldhulpverlening, reclasseringsdiensten of in het vluchtelingenwerk.

Je wordt opgeleid tot:

  • consulent wet inburgering
  • adviseur werk en inkomen
  • cliëntvertrouwenspersoon jeugdzorg
  • schuldhulpverlener

Je wordt niet opgeleid tot:

Nieuws vanuit de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!