Amsterdam,
07
oktober
2022
|
08:46
Europe/Amsterdam

Els Borst Prijs 2022 voor Karin den Boer

Karin den Boer wint Els Borst Prijs 2022 - Foto door Iris Spaink - Anteszorg.nl

De Els Borst Prijs 2022, de jaarlijkse ‘Nobelprijs’ voor verpleegkundig specialisten AGZ en GGZ, is gewonnen door Karin den Boer. Eerder dit jaar won zij al de Impactpijs Palliatieve Zorg. Karin is verpleegkundig specialist en onderzoeker bij Antes en lid van de kenniskring van het lectoraat GGZ Verpleegkunde van Hogeschool Inholland.  Zij is voorgedragen door directe collega’s en een lid van haar kenniskring vanwege haar inzet op het vlak van palliatieve zorg binnen de ggz.

Foto: Iris Spaink (bron: anteszorg.nl)

Binnen de ART-kliniek van Antes heeft Karin speciale aandacht voor proactieve palliatieve zorg. Zij combineert haar werk als regiebehandelaar en wetenschappelijk onderzoeker en heeft zo een op de zorgpraktijk gerichte toolkit ‘proactieve palliatieve zorg in de ggz’ geschreven.

De ontwikkeling en het testen van de toolkit is uitgevoerd binnen een samenwerkingsverband van Inholland, NIVEL (prof. dr. Anneke Francke en dr. Anke de Veer), Amsterdam UMC en Parnassia Groep. Hiervoor is een subsidie van ZonMw verkregen.

De Els Borst Prijs is vernoemd naar oud-minister Els Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door beroepsvereniging V&VN VS  aan dé verpleegkundig specialist die zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt heeft voor de ontwikkeling van het beroep van verpleegkundig specialisten. De Els Borst Prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro, een beeld en een oorkonde. 

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.