Rotterdam,
08
november
2023
|
15:45
Europe/Amsterdam

Facilitaire update #1 2023/2024

Inhoud

In deze update lees je onder andere over vega banqueting, nieuwe koffiebonen, de reiniging van de parkeergarage in de kerstvakantie en ongedierte. 

GS_INHOLLAND 070

Onderwijs in een aangename temperatuur 
Er wordt hard gewerkt aan het verbeteren van het binnenklimaat in Rotterdam. Er staan een aantal verbeteringen op de planning die we in fases doorvoeren. We zijn soms afhankelijk van wat een leverancier kan bieden en welke techniek de markt biedt. Al langere tijd willen wij bijvoorbeeld het gebouwbeheersysteem verbeteren. Door buitenlandse leveringsproblemen is dit helaas vertraagd. Voor nu hebben we hieronder een grove planning van wanneer aanpassingen plaatsvinden. Zodra we meer weten, delen we dit uiteraard. 

Zomer 2024 | Vernieuwen regeltechniek, komt ten goede van de regelbaarheid van het binnenklimaat (noodgedwongen uitgesteld van 2023 naar 2024)
Zomer 2024 | Koelvermogen vanuit het Warmte Koude Opslag (WKO) bijzetten, waardoor er extra koelvermogen aan het systeem wordt toegevoegd
Zomer 2024 | Lokale na-regelingen (per ruimte) vervangen voor een betere lokale regelbaarheid en klimaatbeleving 
2024 | Aanpassen gevel met zonwerende maatregel voor minder warmtebelasting en warmtetoetreding
2024 | Finale inregeling gehele warmtetechniek

Freasy

Geniet van een lekkere warme maaltijd met Freasy
Sinds begin september hebben wij in Rotterdam als pilot voor 3 maanden een Freasy machine. Je kunt er een vers bereide, diepgevroren, gezonde en duurzame maaltijd uit kopen en in de magnetron opwarmen. Zowel de machine als de magnetron staan op de eerste etage in het restaurant en zijn de hele dag en avond te gebruiken. Een ander idee is om een Freasy gerecht te kopen om mee naar huis nemen, als je geen zin of tijd hebt om thuis te koken. De kwaliteit is als zeer positief ervaren. Ook tijdens de twee proefsessies onlangs in het restaurant. Probeer het zelf ook eens uit!

Vega banqueting

Vega banqueting
Sinds september 2022 is banqueting in principe al vegetarisch. Om de overgang toen enigszins soepel te laten verlopen, waren er nog enkele uitzonderingen mogelijk gemaakt. Om het duurzame uitgangspunt te handhaven én om eenduidigheid te scheppen binnen de organisatie, zal per dit nieuwe schooljaar alle banqueting vegetarisch zijn. Banqueting betreft niet de producten die studenten en medewerkers zelf betalen in de restaurants. Daar kan iedereen nog steeds kiezen voor vleesproducten. 

Uitzonderingen zijn niet meer mogelijk bij huiscateraar Cirfood. Het is ook niet toegestaan om via externe partijen alsnog niet-vega te laten leveren. Het is überhaupt niet de bedoeling dat externe partijen leveren. Inholland blijft met deze verdieping achter de eerder genomen keuze staan en ziet juist kansen om onze duurzame ambities hiermee uit te dragen naar studenten en andere betrokkenen. Uiteraard blijven we ook andere duurzame ontwikkelingen op het gebied van catering langs de lat leggen en waar mogelijk toepassen. De banquetingmap 2023/2024 van onze huiscateraar Cirfood kun je vinden via Iris. Contact Cirfood voor alle diensten en producten die niet in de banquetingmap staan. 
Lees meer 

kortere reistijd

Een kortere reistijd door het pand in Rotterdam
Sinds de start van het studiejaar gebruiken we weer volop de liften. Dat zorgt er soms voor dat het best even kan duren voordat je op je bestemming aankomt. Ook is er een lift voor langere tijd buiten gebruik. We verwachten dat het nog duurt tot en met het eerste kwartaal van 2024, omdat de lift compleet vervangen moet worden. Om jouw reistijd door het gebouw iets te verkorten, geven we je graag wat tips. Bij verplaatsingen over 1 tot 3 verdiepingen kun je zo veel mogelijk de trap gebruiken. Kom je vanaf de begane grond? Dan kun je voor de eerste 2 verdiepingen de roltrappen gebruiken. Van daaruit kun je verder met óf een trap (als je bijvoorbeeld naar de 3e, 4e of 5e etage moet) óf de lift. Als je op de 2e etage bent aangekomen met de roltrap vanaf de hoofdentree, heb je de beschikking over zo’n 10 liften. Dit in tegenstelling tot zo’n 5 liften vanaf de begane grond en 1e etage. 

Koffiebonen

Nieuwe koffiebonen
Na veel storingen aan de koffiemachines besloten we onlangs over te stappen op een ander soort koffiebonen, waardoor er hopelijk minder storingen zullen zijn. De smaak van deze bonen bevalt hopelijk ook beter. Mocht je toch een storing aan een koffiemachine merken, dan zien we daar graag een melding van via het Self-Servicepunt of via de QR-code op de koffiemachine zelf. Vergeet niet het nummer van de koffiemachine en/of de locatie te vermelden bij het maken van de melding.

Parkeren

Reiniging parkeergarage in de kerstvakantie
De parkeergarage in Rotterdam zal machinaal worden gereinigd van 2 t/m 5 januari, de tweede week van de kerstvakantie. Dit betekent dat het dan niet mogelijk is om de auto te parkeren in de parkeergarage. Hou hier rekening mee, ook voor het eventueel ontvangen van bezoek.

Ongedierte: muizen en fruitvliegjes 
Helaas zijn er delen van het gebouw waar wij veel last hebben van fruitvliegjes. Deze periode van regen en kou zorgt ervoor dat muizen ook weer meer naar binnen komen om de warmte op te zoeken en om eten te vinden. Onze partner voor ongediertebestrijding komt maandelijks langs voor onderhoud en preventie. Let je erop dat je geen blikjes, bekertjes of eten laat staan? Zorg ervoor dat open verpakkingen goed afgesloten in een bakje, doosje of trommel zitten.