Rotterdam,
19
december
2023
|
14:21
Europe/Amsterdam

Facilitaire update #2 2023/2024

Samenvatting

In deze update lees je onder andere over het checken van de beschikbaarheid van ruimtes voor evenementen, Happy Clean Services, de bereikbaarheid van de parkeergarage en de SUP-wetgeving. 

Reservering evenement

Evenement organiseren
Organiseer je binnenkort een evenement? Vanaf nu is de beschikbaarheid van evenementenruimtes in te zien in het self-servicepunt. Dit is te vinden bij home > reserveren > ruimte & toebehoren > vergaderruimten > vergaderruimten reserveren. Het is belangrijk om te weten dat je alleen de beschikbaarheid kunt inzien, dus dat de ruimtes nog steeds gereserveerd moeten worden via evenementen. Wil je een aanvraag doen? Check dan eerst of je ruimtes beschikbaar zijn.  

Happy Clean

Happy Clean komt langs voor reiniging hardware
Op dinsdag 19 en woensdag 20 december komt Happy Clean Services bij ons langs voor een reiniging van de hardware op de werkplekken. Tijdens het reinigingsbezoek vraagt een medewerker van Happy Clean Services aan jou of je even tijd wil maken op jouw werkplek. De reiniging duurt maar een paar minuten. Het toetsenbord wordt gereinigd met perslucht. Met een biologisch reinigingsmiddel, doek en borstel wordt daarna alle hardware op de werkplek grondig schoongemaakt. Alles wordt weer netjes teruggezet op het bureau en jij kunt weer happy aan het werk!

Parkeren

Reminder: reiniging parkeergarage in de kerstvakantie
De parkeergarage in Rotterdam zal machinaal worden gereinigd van 2 t/m 5 januari, de tweede week van de kerstvakantie. Dit betekent dat het dan niet mogelijk is om de auto te parkeren in de parkeergarage. Hou hier rekening mee, ook voor het eventueel ontvangen van bezoek.

shutterstock_1530908741

Vanaf 1 januari: koffie en thee? Neem je eigen beker mee!
De bekertjes bij de koffie- en theeautomaten van Hogeschool Inholland gaan verdwijnen! Per 1 januari is het namelijk wegens Europese wetgeving niet meer toegestaan om deze bekertjes te gebruiken. Daarom vragen we studenten en collega’s vanaf januari een eigen beker mee te nemen en ook weer mee naar huis. Dus ga op zoek naar je mooiste, leukste en/of fijnste koffiebeker of theemok en zet hem alvast klaar voor je eerste werk- of schooldag in 2024! 
Lees meer 

Veranderingen rondom SUP-wetgeving 
Vanwege de SUP-wetgeving (het stoppen met single use plastics) gaat er nogal wat veranderen qua catering/banqueting. Zoals jullie weten, gaan we per 1 januari stoppen met het aanbieden van koffiebekertjes bij de koffiemachines. Er zullen in de restaurant en bij de catering ook wat aanpassingen worden doorgevoerd. 

Restaurants:

  • De soep- en saladebakjes en borden vervangen worden door producten van suikerriet (heel wit, werkt niet optimaal voor erg warme dranken als koffie). 
  • Het bestek blijft van hout, zoals het nu ook is. 
  • Alle voorverpakte producten die als zodanig worden aangeleverd door hun leverancier (denk aan yoghurt of melk) blijven gehandhaafd, want die vallen buiten deze regeling. 
  • De koffie die Cirfood verkoopt kan op 4 manieren meegenomen worden. Met een eigen beker van de student/medewerker, met een plastic cup waarvoor een toeslag wordt betaald bij de to-go-counter, met een herbruikbare beker die te koop is bij de kassa of met een herbruikbare beker die te koop is in de vendingmachines. 
  • Verse smoothies en dergelijke worden bij de to-go-counter verkocht. Dit wordt een separate counter waar producten staan die je mee kan nemen naar buiten en dus buiten deze regeling vallen. Alle producten bij de to-go-counter worden verkocht met een verpakkings-toeslag, zoals overal in Nederland de standaard wordt.
     

Bovenstaande is ingeregeld voor de komende maanden. Uiteraard gaan evalueren en daar waar nodig nieuwe producten of diensten toevoegen of aanpassen. Voor geïnteresseerden: er is – zowel door Cirfood als door Inholland voor wat betreft de koffiebekers – niet gekozen voor statiegeld-opties. Belangrijkste redenen zijn dat het zeer arbeidsintensief is én we daar de middelen qua spoelkeukens, opslag etc. niet voor hebben.

Banqueting:
Bij alle banqueting-leveringen zal servies de standaard zijn. Uiteraard zullen er evenementen zijn waar dat niet nodig is (bijvoorbeeld broodje in papier en koekje op plank) óf waar het misschien zelfs niet kan.