Haarlem,
09
november
2021
|
15:22
Europe/Amsterdam

‘Fail fast, fail forward’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Merel Schöffel

IMG-20211105-WA000012

Deze week is het Start Up programma begonnen bij Start Up Campus Haarlem. We gaan in gesprek met oud-deelnemers en ontdekken we hoe het nu met hun onderneming gaat. Deze keer spreken we met Merel Schöffel. Merel studeerde in 2019 af aan de opleding Media en Entertainment Management (inmiddels omgedoopt tot Creative Business) zette de startup GetKarma op en is nu directeur bij Trive.

Het is niet erg om even aan te modderen
"Na mijn studie was ik nog een beetje zoekende. Aan de ene kant was ik supergedreven om grote dingen te doen en impact te maken! Maar aan de andere kant wist ik niet precies wat en vooral bij welke organisatie. Mensen verwachten dat je na het behalen van je diploma meteen een serieuze baan hebt. Maar het is niet erg om even aan te modderen en nadenken over welke kant je op wilt. Er ligt zoveel druk op deze generatie. Pak gerust een half jaartje na je studie om een beetje bij te komen."

Oprichting GetKarma
"Tijdens mijn studie begon ik, bij Start Up Campus Haarlem, met het opzetten van eigen onderneming GetKarma. Dat is een platform dat jongeren en vrijwilligerswerk bij elkaar brengt. Ik zag in mijn omgeving dat veel jongeren goed willen doen maar geen zin hebben in vaste een vrijwilligersdienst. Ik ging hiervoor, na mijn studie, op onderzoek uit en sprak veel mensen. Toen kwam ik via via bij Trive terecht. Zij hielpen mij uiteindelijk bij de verdere ontwikkeling van GetKarma en ik deed in ruil onbetaald werk. Dat werk begon ik steeds leuker te vinden. Dat zag ook de oprichter van Trive."

'Directeur worden? Dat is goed, doe ik!'
"Ondertussen was ik in dienst gekomen en begon ik steeds meer betrokken te raken bij de organisatie. De oprichter zag ook dat ik met het team bezig was. Toen zei hij: ’Dit gaat zo goed. Ik wil eigenlijk dat jij dit bedrijf gaat leiden als directeur,’ Ik zei: Dat is goed, doe ik! Dat ben ik nu aan het doen.'

 

Voor alle studenten die willen ondernemen zou ik zeggen: ‘Niet bang zijn en gewoon doen’. Gewoon zorgen dat je met mensen in contact komt. Het is een hele fijne basis om vanuit te experimenteren.
Merel Schöffel

'Mijn rol is natuurlijk veranderd. Ik vind het belangrijk dat mensen werken aan iets wat ze leuk vinden. Ik gooi soms wel een balletje op. Maar mijn rol is vooral faciliterend. Ik ben verantwoordelijk voor de groei van het team en ons klantportfolio. Het team is jong en ondernemend hier. Dat werkt zo lekker!'

"Ik hoop dat klanten en medewerkers voelen dat ze in goede handen zijn. Ik hoop dat ze mij zien als iemand die luistert en altijd vanuit het grotere plaatje mee kan denken. Het maakt niet uit waar je mee bezig bent. De manier waarop je communiceert is het belangrijkste. Iedereen maakt fouten, maar daarover eerlijk en transparant zijn is de kunst. Als de communicatie goed is, kom je er altijd uit met elkaar."

Start Up programma
"Ik was op zoek naar een beetje extra uitdaging naast m’n studie. Bij mijn opleiding was het heel normaal dat je meer gaat freelancen, dus het is goed om te leren hoe het werkt om zelf iets op te zetten. Daarom deed ik mee aan het Start Up programma van Start Up Campus Haarlem. SUCH is echt een plek die losstaat van je studie. Ook het idee dat er professionals werden ingevlogen om je te helpen, is te gek. Meedoen met het Start Up programma heeft me een toolkit gegeven om nieuwe projecten te starten en heeft bijgedragen aan stukje professionele ontwikkeling."

"Voor alle studenten die willen ondernemen zou ik zeggen: ‘Niet bang zijn en gewoon doen’. Dat is het belangrijkste. Gewoon zorgen dat je met mensen in contact komt. Het is een hele fijne basis om vanuit te experimenteren. Fail fast, fail forward. Wees niet bang om op je bek te gaan. Dat hoort er gewoon bij."

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.