04
april
2024
|
09:14
Europe/Amsterdam

Feestelijke lancering START UP STORIES in Theater De Liefde

SUCH beta groepsfoto

“Dit is het inspirerende bewijs dat er bij Hogeschool Inholland ruimte is voor ondernemerschap én nieuwe initiatieven”,  schreef een bezoeker van het feestje van Start Up Campus Haarlem op LinkedIn. In een afgeladen Theater De Liefde bruiste het  donderdagmiddag van de ondernemende energie van studentondernemers, collega’s en externe partners. De reden? SUCH lanceerde er de allereerste editie van het magazine START UP STORIES, boordevol verhalen van inspirerende jonge ondernemers.

Uitreiking éérste magazine START UP STORIES
Tijdens het feestelijke event namen Inholland-collegelid Mieke van den Berg en Karin van Broekhuizen (manager Werving, Instroom en Relatiemanagement bij Inholland Haarlem) het eerste magazine in ontvangst uit handen van presentatieduo Kenneth en Andor. Een mooi moment, ook voor Mieke: “Door Start Up Campus Haarlem leren we en versterken we elkaar in het ondernemerschap. Of je nu een ondernemer in de dop bent, je ondernemerschap al lekker in de steigers staat, of als je nog twijfelt of je ondernemer wilt worden. Ondernemerschap komt altijd van pas in iedere organisatie!”

Het magazine is in beperkte oplage geprint maar is digitaal voor iedereen beschikbaar via de website van SUCH.

Magazine SUCH

Opbouwen van een relevant en warm netwerk
Nadat het eerste magazine was overhandigd, werden het team van SUCH én alle ondernemers uit het magazine op het podium uitgenodigd en in het zonnetje gezet. “Wat een bijzonder moment om iedereen bij elkaar te zien en met zo’n prachtig magazine in hun handen. Dat we zoveel verschillende ondernemers bij elkaar kunnen brengen en elkaar verder kunnen brengen is echt supermooi”,  aldus Jorien Stoop, communitymanager van Start Up Campus Haarlem. “Daar mogen we heel trots op zijn. Het opbouwen van een relevant en warm netwerk begint hier en nu. Daar gaat iedereen na vandaag nog lang plezier van hebben.”

Typisch SUCH
Het theater werd omgetoverd tot een uitgebreide netwerkborrel met muziek van Danley (red. Dylan Remeeus, student Creative Business Rotterdam) en op het podium verscheen Rudy Nicola die de verhalen van de ondernemers vastlegde via een podcast. Rudy Nicola: “Het is enorm inspirerend om met jonge ondernemers te spreken. Live podcasting tijdens een netwerkborrel was voor mij ook weer een nieuwe ervaring. Maar dat is typisch SUCH! Daar proberen ze altijd wat nieuws uit en daar leer je weer van.”

such beta proosten

Meerwaarde studeren bij Inholland
Dat naast je studie een bedrijf starten niet zo gek is, bleek wel uit de hoge opkomst van geïnteresseerde jonge ondernemers. “Dat er bij SUCH zoveel studenten vanuit zoveel verschillende opleidingen, achtergronden en locaties meedoen maakt het concept zo uniek. Dit is echt een meerwaarde van studeren bij Inholland”, zegt Iryna M’yakush, student International Creative Business bij Inholland. Het evenement werd gedragen door de oud-deelnemers vanuit het SUCH-programma zelf. Van de presentatie, tot de podcasthost, fotograaf én dj aan toe.

Over Start Up Campus Haarlem

Hogeschool Inholland biedt voor al haar studenten een plek waar er gewerkt kan worden aan het starten of groeien van een eigen bedrijf. De studenten, vanuit verschillende locaties en opleidingen, komen samen in Haarlem en volgen daar een ondernemersprogramma van vijf maanden náást hun studie. Jaarlijks beginnen er ruim 80 startups aan dit avontuur. 
Regelmatig worden er online verhalen gepubliceerd over deze ondernemers en deze zijn nu gebundeld in het prachtige magazine START UP STORIES.

Meer weten?
Start Up Campus Haarlem is geopend tijdens werkdagen en gevestigd tegenover hogeschool Inholland Haarlem. De programma’s zijn gratis te volgen voor studenten van de hogeschool. Je kunt Start Up Campus Haarlem volgen via Instagram en LinkedIn.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.