Den Haag,
12
juli
2019
|
09:41
Europe/Amsterdam

G5 Studieochtend De eerste 100 dagen

Dinsdag 29 oktober bij Inholland Den Haag

Studenten Inholland Diemen

Binding en inclusie in de eerste 100 dagen op het hbo zijn voor studenten van groot belang om uitval en studievertraging te voorkomen. Wat werkt in de klas? Over die vraag gaat het tijdens de G5 studieochtend op dinsdag 29 oktober 2019 bij Hogeschool Inholland Den Haag.

Studenten op het hbo komen vaak in aanraking met een grotere diversiteit dan ze op hun middelbare school of mbo-opleiding gewend waren. Juist de eerste periode is dan cruciaal als het gaat om thuisgevoel en groepsdynamiek.

Binding en inclusie van groot belang
Binding en inclusie in de eerste 100 dagen zijn van groot belang om uitval en studievertraging te voorkomen, het talent van alle studenten te ontwikkelen en de studenttevredenheid, het studiesucces en de onderwijskwaliteit te vergroten. In die eerste spannende maanden van de studie zoeken studenten al snel veiligheid bij de mensen die voor hun gevoel het meeste op ze lijken. De rol van docent om alle studenten in de klas een goede en veilige plek te geven is dan heel belangrijk, maar vaak ook lastig. Wat werkt in de klas als je streeft naar inclusiviteit in de eerste 100 dagen van de opleiding?

Deze vraag staat centraal tijdens de G5 studieochtend op dinsdag 29 oktober 2019. Tijdens deze ochtend komen studenten, docenten, studentenbegeleiders, instroomcoördinatoren, beleidsmakers, managers en bestuurders bij elkaar om met en van elkaar te leren. Naast de keynote van Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz worden er good practices en resultaten van onderzoek met elkaar gedeeld en vinden er diverse workshops plaats.

Actieve bijdrage leveren?
 Wil je op deze studieochtend een workshop verzorgen of een korte bijdrage leveren aan de show-and-tell-ronde? We hebben nog ruimte voor een beperkt aantal workshops en meerdere show-and-tell-presentaties. Laat het ons weten voor 5 september. Meer informatie vind je op www.inholland.nl/g5studiedagNa de zomervakantie kun je je aanmelden voor de G5 Studieochtend.