25
april
2024
|
11:33
Europe/Amsterdam

Ga in gesprek met Gwen van Poorten over mentale gezondheid

Gwen van Poorten

In mei en juni verwelkomen we bij Hogeschool Inholland presentatrice en schrijfster Gwen van Poorten, onder andere bekend van haar werk bij BNNVARA, om met elkaar het gesprek aan te gaan over mentale gezondheid. Gwen heeft als missie mentale gezondheid bespreekbaar te maken en anderen te helpen. Ontdek wanneer Gwen langskomt op jouw locatie en meld je aan!

Na haar burn-out op jonge leeftijd heeft Gwen zich volledig gericht op het vinden van manieren om mentaal en fysiek in vorm te blijven. Dit heeft geleid tot het schrijven van haar boek “Voeten in het stopcontact”, waarmee ze taboes doorbreekt en zorgt voor een open gesprek over mentale gezondheid. Het boek zit vol met handige, toepasbare tips en nuchtere eyeopeners om mentaal lekker te blijven gaan. Allemaal bedoeld om beste vrienden te worden met jezelf en het (studenten)leven minder stressvol en leuker te maken.

Ik vind het belangrijk dat er meer over mentale gezondheid gesproken wordt en ga daarom graag het gesprek erover aan. Ik hoop dat er dan openheid ontstaat en dat dit anderen aan het denken zet. Ik zou willen dat er met meer zachtheid naar mentale gezondheid gekeken kan worden. Het hoort er bij en het mag er zijn, of het leuk is of niet leuk

Emma, student Pedagogiek Amsterdam

Meld je aan en maak kans op Gwen's boek ‘Voeten in het stopcontact’

In de maanden mei en juni reist Gwen van Poorten langs zes van onze Inholland-locaties. Per locatie staan ook studentbuddy's van het SSC en decanen staan klaar om antwoorden te geven op vragen die je misschien hebt en meer informatie te geven.

Het belooft een inspirerende en motiverende middag te worden. Meld je aan via dit aanmeldformulier. Per locatie krijgen de 40 eerste aanmelders het boek: 'Voeten in het stopcontact' van Gwen van Poorten cadeau.

Overzicht evenementen

Elk evenement duurt van 15.30 tot uiterlijk 18.30 uur

  • Woensdag 15 mei - Haarlem
  • Donderdag 16 mei - Amsterdam (Diemen)
  • Dinsdag 21 mei - Rotterdam
  • Donderdag 23 mei - Den Haag
  • Maandag 27 mei - Alkmaar
  • Donderdag 6 juni - Delft

Dit evenement wordt georganiseerd door de afdelingen OOB | JZ en CHR in samenwerking met het Studentsucces Centrum.