Delft,
24
juni
2021
|
13:30
Europe/Amsterdam

‘Het geeft mij energie als ik anderen kan helpen bij hun prestaties’

Wat is het leermoment van student Anne-Marije van der Linden?

Anne-Marije van der Linden (20) begint na de zomer aan haar tweede jaar Food Commerce and Technology in Delft. Een studie die ze startte na haar mhbo-opleiding, midden in coronatijd. Het afgelopen jaar heeft ze niet alleen al haar vakken gehaald, maar is ze ook huiswerkbegeleider voor middelbare scholieren, studentbuddy bij het Studentsucces Centrum, schrijft ze de studentennieuwsbrief én beheert ze het Instagramaccount van FCT. Hoe komt ze zo gemotiveerd? En wat heeft ze in dit eerste jaar al over zichzelf geleerd?

Stilzitten is in ieder geval niet aan Anne-Marije besteed. “Ik moet altijd iets om handen hebben. Ik sport veel, zo’n 4 tot 5 per week in de sportschool en ik houd erg van koken en bakken. Daarbij probeer ik wel gezonde recepten te maken, zoals cakes met havermout of iets met superfoods. De link met mijn opleiding Food Commerce and Technology is hiermee gelijk gelegd”, zegt ze lachend. “Bakken geeft mij veel rust. Ik doe bovendien erg mijn best om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien.”

Plannen in een papieren agenda
Niet alleen uit het sporten en bakken blijkt hoe gedreven Anne-Marije is. Zeker ook in haar studie zet ze haar beste beentje voor. “Ik wil geen deadline missen, dat heb ik ook nog nooit gedaan overigens. Ik wil alles halen, dat is tot nu toe gelukt. Wat voor mij het beste werkt? Goed plannen! Lekker ouderwets in mijn papieren agenda. Die heb ik altijd bij me en daar kan ik alle activiteiten van mijn studie, werk en sociale leven inzetten. Ook mijn online lessen van het afgelopen jaar staan daarin. Dat ik dit jaar niet zo vaak naar de campus in Delft hoefde te reizen vanuit Lekkerkerk (ouders) en Zwijndrecht (vriend), scheelde veel tijd. Hierdoor kon ik veel flexibeler plannen; ik heb zoveel te doen in het leven! Het flexibel kunnen indelen, vond ik wel het prettigste van dit coronajaar. Die balans tussen online lessen en lessen op school zou ik graag willen behouden.”

“Alles goed plannen helpt mij; ik heb zoveel te doen in het leven”

Voor studenten, door studenten
FCT bleek voor Anne-Marije een schot in de roos. Ze wilde graag delen wat ze daar allemaal doet - onder meer in het Foodlab - en hoe ze geïnspireerd wordt. Ze besloot om samen met een andere studente een Instagramaccount op te zetten. “Hier vertellen we over wat we leren in de opleiding en delen we recepten. De persoon die de socialmediakanalen van Inholland beheert, zag mijn betrokkenheid. Zij heeft me weer in contact gebracht met het Studentsucces Centrum in Delft. Daar ben ik nu studentbuddy. Dat houdt in dat als je student bent en vragen hebt of ergens meezit, je bij een andere student terecht kunt. Het is laagdrempelig: voor én door studenten. Net als bij de huiswerkbegeleiding die ik doe, krijg ik er energie van om anderen te helpen om hun prestaties te verbeteren. We willen het SSC nog wel bekender maken onder studenten. Ik schrijf elk blok de studentennieuwsbrief voor alle studenten van Inholland Delft. En we werken als studentbuddy's nu hard aan een plan om zoveel mogelijk eerstejaars te laten kennismaken met het SSC tijdens de introductieweken.”

“Juist nu veel kennis opdoen, je moet later nog lang genoeg werken”

Meer zelfverzekerd zijn
Begin juni was Anne-Marije een van de studenten die op de Online Open Avond in Delft live in gesprek ging met aankomend studenten. Hiervoor moest ze toch wel even uit haar comfortzone stappen. “Ik had nooit verwacht dat ik zo voor en mét een publiek zou kunnen spreken. Ondanks dat ik graag mensen help, was ik namelijk nooit zo zelfverzekerd. Ik dacht vroeger altijd ‘wat zouden mensen wel niet van me denken’. Ik ben nu ouder, heb al een opleiding afgerond (MHBO Marketing, Communicatie & Journalistiek) en volg nu ook een toffe studie. Ook heb ik een leuke vriend en vriendinnen, en sport ik veel waardoor ik lekkerder in mijn vel zit. Alles draagt eraan bij om meer zelfverzekerd te zijn. De Online Open Avond bleek uiteindelijk heel leuk. Wie weet heb ik nog anderen kunnen inspireren om deze opleiding te gaan volgen. Ik ga hier in ieder geval nog lekker veel kennis opdoen, je moet later nog lang genoeg werken!”