Food Commerce and Technology voltijd

Wat gebeurde er tussen koe en koelkast? Kaas en verpakking? Achter elk hapje eten gaat een complete sector schuil. 

Heb jij enig idee wat je vandaag hebt gegeten? Ja, een boterham met kaas misschien. Maar wat zat er precies in dat brood? Hoe kwam dat verse plakje kaas in die verpakking? Wat gebeurde er tussen koe en koelkast? Achter elk hapje eten gaat een complete sector schuil. Een keten van bedrijven die zorgt voor gezonde, duurzame en veilige producten. En een wereld van smaken en ingrediënten die maakt dat je morgen graag weer een broodje kaas eet. Met de Nederlandstalige opleiding Food Commerce and Technology eet en verdien je ook een mooie boterham in de voedingsmiddelenindustrie. Hoe?

Lees meer over de opleiding Food Commerce and Technology

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam en Delft
taal
Nederlands

Open Avond 31 oktober

Meld je aan

 

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

 

Wat je moet weten over Food Commerce and Technology

  1. Als foodprofessional kun je je tanden zetten in interessante uitdagingen voor de voedselindustrie.
  2. In het derde en het vierde jaar kun je vijf maanden lang stage lopen in het buitenland.
  3. Je volgt de enige hbo-opleiding in Nederland met een mix van voedselmarketing én -technologie.
  4. De voedselindustrie staat voor interessante uitdagingen, waardoor er veel banen beschikbaar komen. Als foodprofessional biedt dat kansen.
  5. Kies voor Voedingstechnologie of  het meer commerciële Markt en Consument.
  6. Je gaat aan de slag met echte projecten van bedrijven om je kennis en kunde te beproeven. Individueel en in groepsverband.

Trots op

Project Tropisch Eiland 

Ronald, Lex en Sander studeren Landscape and Environment Management (LEM) en Nona doet de opleiding Food, Commerce and Technology (FCT). Op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie van studies, maar voor hun project Tropisch Eiland toch ook heel logisch. Staalbedrijf Tata Steel gaf de aanzet. Ronald: “Tata Steel produceert enorm veel restwarmte, je zou er half Amsterdam mee kunnen verwarmen.” Omdat leidingen naar de hoofdstad geen optie zijn, kijkt het bedrijf naar alternatieve bestemmingen voor de overtollige energie en ziet daarom wel wat in een kunstmatig eiland in de Noordzee.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!