Alkmaar,
12
november
2019
|
11:54
Europe/Amsterdam

HiPerGreen genomineerd voor RAAK Award 2019 - Stem je ook?

Uit 24 voorstellen is onderzoeksproject HiPerGreen van Hogeschool Inholland genomineerd als één van de zes kanshebbers op de RAAK Award 2019. Ook maakt het project kans op de Publieksprijs. Wil je HiPerGreen hiervoor nomineren? Doe dit direct via de pagina Stem voor Publieksprijs of via de Facebookpagina RAAK-award.

Het project High Performance Greenhouse Farming buigt zich over de vraag hoe siertelers met autonoom vliegende drones hun gewasopbrengst kunnen verbeteren. Onder leiding van Cock Heemskerk, lector Robotica bij Hogeschool Inholland, heeft de afgelopen twee jaar een team van onderzoekers en bedrijven samengewerkt om de verschillende deskundigheidsgebieden te dekken, van glastuinders tot partners die gespecialiseerd zijn in drone-technologieën en multi spectrale beeldvorming.

De onderzoekpartners komen uit acht verschillende onderzoeksgroepen van Inholland, uit drie verschillende domeinen (Agri Food Life Sciences, Business Finance en Law, en Technology, Design and Computer Science) en vier verschillende locaties (Delft, Haarlem, Diemen en Alkmaar). De WUR (Wageningen) ondersteunt het project met wetenschappelijk advies. Er zijn meer dan 60 studenten bij het project betrokken geweest via curriculumoefeningen, stages en afstudeeropdrachten. Meer dan 20 docenten en onderzoekers hebben geholpen bij het begeleiden, brainstormen en onderzoeken.

Stem je ook?
Op 14 november tijdens het SIA-congres worden alle winnaars bekend gemaakt. Naast de juryprijzen kent de RAAK-award ook een Publieksprijs. Stemmen kan via de pagina Stem voor Publieksprijs of via de Facebookpagina RAAK-award óf tijdens het congres zelf.

De RAAK Award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.