Rotterdam,
22
mei
2019
|
08:40
Europe/Amsterdam

Hoe ziet de deurwaarder van de toekomst eruit?

Lector Ineke van den Berg presenteert visie in Rotterdam

shutterstock_283797704

Wanneer het ambt van de gerechtsdeurwaarder nog niet zou bestaan en voor de huidige maatschappij vormgegeven zou moeten worden, hoe zou dit beroep er dan uit moeten zien? Het antwoord op deze vraag is te vinden in het rapport ‘De toekomstbestendige deurwaarder’. Inholland-lector Ineke van den Berg (Toegankelijkheid van het Recht) presenteert de toekomstvisie dinsdag 4 juni bij Inholland Rotterdam.

Vanuit de onderzoekslijn Toegankelijkheid van het Recht (onderzoeksgroep Recht & Veiligheid) heeft lector Ineke van den Berg zich samen met een werkgroep uit de beroepsgroep gebogen over de toekomst van de deurwaarderspraktijk. Aan de ontwerpsessies is onder meer deelgenomen door deurwaarders, schuldhulpverleners, incassobureaus, juristen, en door vertegenwoordigers uit de sociale advocatuur, het ministerie, de toezichthouder, de opleider, de rechtspraak, digitaliseringsspecialisten en beroepsverenigingen.

Doel was om met zoveel mogelijk mensen na te denken over de toekomst van de gerechtsdeurwaarder in de veranderende wereld. De visie ‘De toekomstbestendige deurwaarder’ is het resultaat en wordt 4 juni gepresenteerd van 14.00 tot 16.30 uur bij Inholland Rotterdam aan de Posthumalaan 90.

Programma

  • 14.00 uur - Inloop
  • 14.30 uur - Ontvangst door de dagvoorzitter en presentatie rapport door Ineke van den Berg, lector Toegankelijkheid van het Recht.
  • 15.00 uur - Overhandiging van het rapport door Ineke van den Berg aan het ministerie van Justitie en Veiligheid en aan Wilbert van de Donk, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).
  • 15.15 uur - Presentatie van stellingen met interactieve discussie
  • 16.30 uur - Borrel

Aanmelden
Belangstelling? Aanmelden is mogelijk bij mery.schijf@inholland.nl.

Bevorder vreedzame en inclusieve samenlevingen met het oog op duurzame ontwikkeling, verzeker toegang tot recht voor iedereen en creëer op alle niveaus doeltreffende, verantwoordelijke en open instellingen.