02
december
2021
|
09:28
Europe/Amsterdam

Hoera! Het Studenten Initiatieven Fonds bestaat één jaar

Heb jij ook een inspirerend idee? Neem het initiatief!

Deze week is het een jaar geleden dat het SIF (Studenten Initiatieven Fonds) is gelanceerd. Inmiddels zijn er ontzettend veel studentinitiatieven uitgevoerd met financiële hulp van het fonds én hebben wij als nieuw SIF-team het stokje overgenomen om medestudenten te helpen met het financieren van goede ideeën. Benieuwd naar deze ideeën? En wil je zelf ook bijdragen aan een inspirerende en goede omgeving om te studeren? We blikken graag even terug en vertellen je hoe jij een aanvraag kunt indienen om jouw goede idee te realiseren. 

Veel enthousiasme vanuit locatie Den Haag 
Hoe groot of klein ook, op alle Inholland-locaties zijn er initiatieven ingediend, allemaal heel leuk en waardevol! Het eerste initiatief was de community ‘Onbeperkt Studeren’ vanuit Den Haag, speciaal voor studenten met een hulpvraag of studenten die even niet lekker in hun vel zaten. Een uitkomst tijdens de coronacrisis! Tijdens events, gehost door BN’er Valerio Zeno, gingen studenten met elkaar in gesprek. De community wordt nu verder uitgebouwd. Voor ons was dit een geslaagde pilot om het proces goed in te richten om toekomstige initiatieven goed te kunnen behandelen.  

Andere initiatieven uit Den Haag waren een gezellige radioshow met speciale aandacht voor het welzijn van studenten het (online) ICB-festival met verschillende workshops en dj's.  

Initiatieven van SSC's, studieverenigingen en opleidingen 
Andere locaties bleven zeker niet achter. Zo steunden we vanuit het SIF de Symposium Talk Show in Delft en organiseerde het Studentsucces Centrum in Haarlem een aantal activiteiten met onze financiële hulp. Zoals een Powerworkshop om beter te leren plannen, een bingo-avond, een sportdag voor 150 studenten op het Zandvoortse strand en een workshop om beter om te gaan met faalangst.  

Ook studieverenigingen weten ons te vinden. Zo kon de studievereniging DNA van locatie Amsterdam aan de slag met huiswerkklassen en stuurde studievereniging Personalia uit Haarlem al hun leden een brievenbusbedankje.  

Op locatie in Haarlem is in de binnentuin een minibieb neergezet waar studenten met elkaar kunnen lezen of een workshop volgen over plantenzaadjes die in de minibieb zitten. De minibieb is er dus om te lezen maar ook om te leren over groen! Daarnaast hebben Pabo-studenten in Haarlem een goodiebag geregeld voor alle eerste- en tweedejaars naar aanleiding van een sportdag. Met de inhoud kunnen zij geleerde oefeningen ‘doorgeven’ aan hun leerlingen. 

Heb jij ook zo'n goed idee en heb je hulp nodig bij het financieren hiervan? Laat vooral van je horen! 

Een nieuw studiejaar, een nieuw team! 
In september zijn wij als nieuw team gestart om dit studiejaar nog meer leuke initiatieven in behandeling te nemen. We zijn al flink aan de slag met een aantal initiatieven en hopen dat er nog veel goede ideeën binnen zullen komen. Neem vooral een kijkje op onze website, hier vind je ook het aanvraagformulier. 

We zijn daarnaast op zoek naar een paar extra handjes, het liefst studenten van de locatie Den Haag en Amsterdam. Ben jij degene die ons komt versterken? Stuur dan een mailtje naar sif.contact@inholland.nl. Hier kun je ook terecht voor eventuele vragen.  

Hopelijk tot snel! 

Dewi Fraij (Diemen), Loïs Eikens (Haarlem), Femke Prins (Alkmaar), Hannah Jabaaij (Rotterdam & Dordrecht) en Amber Akerboom (Delft)  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.