17
november
2023
|
13:23
Europe/Amsterdam

‘Dit is een geweldige, welkome erkenning voor onze toewijding’

Hogeschool Inholland wint Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland 2023

Ronald Paalvast en Nicole van Dijk

Het was tot het laatste moment spannend, maar de vakjury heeft beslist. Hogeschool Inholland in Haarlem is de winnaar van de Participatieprijs voor werkgevers in de Regio Zuid-Kennemerland 2023. De werkgeversprijs is gericht op werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk helpen en houden. “De onderwijsinstelling heeft een helder beleid op het gebied van inclusief werkgeven, voert dit professioneel uit en behaalt uitstekende resultaten”, aldus de jury.

De vakjury heeft overwogen dat het succesvol, duurzaam doorvoeren van inclusief werkgeven binnen een heel grote organisatie zoals Inholland (2.700 medewerkers, waarvan 650 in Haarlem) geen sinecure is. “Alles moet kloppen en de aanpak moet integraal zijn: beleid, hrm-vakmanschap, communicatie, samenwerking en begeleiding.” De werkgeversprijs is een mooi bewijs van het feit dat dit bij Inholland het geval is.

Ronald Paalvast en Nicole van Dijk nemen de werkgeversprijs in ontvangst

‘Een geweldige en welkome erkenning’
“Dit is een geweldige en zeer welkome erkenning voor onze toewijding, inzet en behaalde successen”, zegt Nicole van Dijk, die de prijs samen met collega Ronald Paalvast donderdagmiddag in ontvangst nam in De Koepel te Haarlem. Als adviseurs banenafspraak en loopbaan geven Nicole en Ronald bij Hogeschool Inholland invulling aan de banenafspraak, waarin staat dat er meer arbeidsplaatsen moeten komen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

‘Iedereen moet zijn talenten kunnen benutten’
“Inholland wil een inclusieve organisatie zijn waarbij iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt”, vertelden Ronald en Nicole eerder toen de nominatie van Inholland bekend werd gemaakt. “We waarderen verschillen tussen mensen en willen dat iedereen zijn talenten kan benutten én naar vermogen kan bijdragen. Inmiddels is er voor zo’n 42 medewerkers een passende functie in de organisatie gecreëerd. Veel collega’s zijn nu duurzaam bij ons in dienst.”

Een passende functie helpt een team om iemands takenpakket te verlichten of om taken die nu blijven liggen bij iemand onder te brengen. Inholland werkt intensief samen met Jobstap om kandidaten te werven en te selecteren die talenten, affiniteit en ambitie hebben die bij de functie past. Binnen Inholland wordt er een persoonlijk werkbegeleider gezocht die het talent op de werkvloer begeleidt. Deze werkbegeleider krijgt hiervoor ook coaching on the job en een werkbegeleiderstraining van twee dagen via Jobstap. 

Hogeschool Inholland wint Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland 2023

Overige genomineerden
De vakjury heeft Hogeschool Inholland Haarlem als winnaar geselecteerd uit drie finalisten. De andere finalisten waren Iber Lengua (taal & cultuurtrainingen) en Tommy Tomato (warme groentelunches voor basisschoolleerlingen).

 

Over de prijs
De focus van deze werkgeversprijs ligt op het aan het werk helpen én houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de wedstrijd en de prijs worden voorbeeld-werkgevers in beeld gebracht, zodat ’het heilige vuur’ van inclusief werkgeven verder verspreid wordt onder alle werkgevers (profit, non-profit en overheid). De prijs is een vakjuryprijs, géén publieks- of populariteitsprijs. De winnaar is bekend gemaakt tijdens het jaarevenement met 150 gasten in de Koepel van Haarlem. Het is de vijfde keer dat deze prijs is uitgereikt. Eerder winnaars waren Vos Supermarkten, MEO Haarlem, Secrid en Fenicks.

Ga voor meer informatie naar participatieprijswerkgevers.nl.

ZuidKennemerland

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.