Delft,
30
augustus
2018
|
13:51
Europe/Amsterdam

Iamstudent: citytrips en meer voor Chinese studenten

DD-Chinese studenten1

Avi Goldstein (samen met twee medestudenten Jason Zureineh en Kieran Litoux), student Tourism Management English (TME) van Inholland Diemen, kwam anderhalf jaar geleden op het idee van ‘Iamstudent, een vijfdaagse citytrip om potentiële Inholland-studenten in Nederland 'onder te dompelen'. Iamstudent bereikte de finale van de Wij Inholland award 2017. Het was dan ook tijdens de hbo-jaaropening van vorig jaar dat Pieter Pot, clustermanager Agri, Food & Life Sciences Delft, kennismaakte met dit project en meteen de TME-studenten benaderde voor de kennismakingsweek van Chinese studenten in 2018.

“Iamstudent biedt internationale studenten de mogelijkheid om kennis maken met Nederland, onze taal en cultuur. Jaarlijks komen er ruim twintig Chinese studenten van de Sjanghai Normal University en Hebei Agricultural University het Double Degree-programma Horticulture & Agribusiness (DD) volgen aan Inholland Delft. De eerste twee jaar van de opleiding volgen zij op de eigen universiteit in China, de laatste twee jaar in Nederland. DD-studenten starten in het derde jaar. Een goede kennismaking met Nederlandse omgangsvormen, taal en cultuur is essentieel. Z volgen de lessen en draaien direct mee in de projecten. Ook komen ze bij veel (internationale) tuinbouwbedrijven over de vloer. Het is belangrijk dat ze goed voorbereid beginnen aan zowel studie als het verblijf in Nederland",aldus Pieter. “Fantastisch dat we dit kunnen organiseren met een student ondernemer als Avi uit onze eigen Hogeschool!"

 

Citytrips en meer
Avi, Kim en Rianne, studenten Tourism Management English, begeleiden de DD-studenten. Zij hebben een interessant kennismakingsprogramma, inclusief drie citytrips, voor de Chinese studenten voorbereid. Ingepland staan onder andere een survivaltocht in Delft, een political tour in Den Haag en een canal boat tour in Amsterdam. De uit Israël afkomstige Avi is erg blij en trots dat hem gevraagd is de DD'ers te mogen begeleiden en zegt: “Een nieuw land, een vreemde taal en cultuur, een andere manier van lesgeven ... Studeren in het buitenland is leuk en opwindend, maar het vereist aanpassingsvermogen.”

Iamstudent
Iamstudents is ontstaan ​​uit de eigen ervaring Avi. Hij kwam drie jaar geleden naar Nederland, omdat hij erover dacht om hier te verhuizen. "Tijdens de reis wilde ik de cultuur, de taal en de universiteiten ervaren, maar vooral de algemene ‘vibe'. Het was een goede manier om mij voor te bereiden, zodat ik wist wat ik kon verwachten. Het enige is dat ik er nog meer uit had kunnen halen als ik aanvullend aan een efficiënt begeleid en georganiseerd programma had kunnen deelnemen", vertelt Avi.

Meer weten?