Delft,
11
december
2018
|
09:10
Europe/Amsterdam

Ideal Research Greenhouse Lab van start in World Horti Center

Studenten in het lab

Voor mbo- hbo- en wo-studenten die praktijkgericht onderzoek willen doen in de glastuinbouw, is het Ideal Research Greenhouse Lab van start gegaan bij het World Horti Center in Naaldwijk, hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Het lab is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Inholland, 2Grow, World Horti Center, Lentiz Onderwijsgroep, Technische Universiteit Delft, Wageningen Universiteit en Universiteit Gent.

In het lab kunnen studenten uit verschillende landen gezamenlijk werken aan om opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Wat betreft Inholland zijn de opleidingen aangesloten van de domeinen Techniek, Ontwerpen & Informatica en Agri, Food & Lifesciences. “In deze omgeving kunnen studenten hun horizon verbreden en in crossovers samenwerken aan een gezonde, duurzame en creatieve samenleving”, zegt Amora Amir. Zij is als (docent)onderzoeker bij de onderzoekslijn Data Driven Smart Society aangesloten bij het Ideal Research Greenhouse Lab.

Met de komst van het lab gaat een grote wens van smart data-expert Amora Amir (foto rechts) in vervulling om tot een goede samenwerking te komen in genoemde domeinen en eventueel andere opleidingen van Inholland. “Dit is een geweldige plek voor studenten, onderzoekers in de landbouw- en technische sector.”

World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Het is een platform waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Een centrum dat jaarlijks door zo’n 40.000 internationale vakmensen wordt bezocht.

De onderzoekslijn Data Driven Smart Society is onderdeel van Research & Innovation Centre Techniek en Informatica (RIC-TOI) en richt zich voornamelijk op de vraag hoe de waarde van Big Data gerealiseerd kan worden aan de hand van geavanceerdere software, grotere rekencapaciteit en wiskundige of statistische modellen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI), Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW), Agri, Food & Life sciences (AFL), Business, Finance & Law (BFL) en Onderwijs & Innovatie (ONI).

Samenwerken?
Wil je meewerken in het lab, ben je op zoek naar een samenwerking of wil je een kijkje nemen? Neem dan contact op met Amora Amir.

Samen werken aan duurzame oplossingen

Het Ideal Research Greenhouse Lab draagt bij aan Samen werken aan duurzame oplossingen, een van de profilerende thema’s van Inholland. Docenten en studenten werken met het werkveld aan duurzame en verrassende oplossingen als antwoord op maatschappelijke vraagstukken, met daarin de juiste balans tussen ‘people, planet en profit’. Zij leveren op deze manier een waardevolle bijdrage aan de transitie naar een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.