Haarlem,
19
augustus
2021
|
13:04
Europe/Amsterdam

‘Ik ga helemaal aan op ondernemende energie’

Samenvatting

Heleen Jonker (24) afgestudeerd Pedagogiek 2020 begint onderneming Wildgroei en helpt jonge mensen aan het roer te staan van hun eigen leven.

Start Up Campus Haarlem gaat in gesprek met oud-deelnemers van hun programma’s en volgt hen op hun weg naar succes en deelt hun inspirerende verhalen. We beginnen met Heleen. Na haar studie begon Heleen als coördinator bij een BSO. "Het was een tijdelijke baan, ik sloot daar met mijn studie, kwaliteiten en opvoedvisie perfect aan." Zij was destijds een goede match door haar studie en kwaliteiten. Nu werkt zij 24 uur bij de Billenboetiek. "We verkopen duurzame wasbare luiers. Ik werd hier aangenomen op mijn enthousiasme en omdat we een goede klik hadden. Ik kan nu doen waar ik blij van word, namelijk: werken bij een leuk bedrijf én aan mijn eigen onderneming."

Het is oké om geen 40 uur te willen werken
"Op mijn 19e kreeg ik een burnout. Ik was aan het leven volgens de verwachtingen van anderen. Althans, ik dacht dat het hun verwachtingen waren. Ik heb mezelf toen nooit gevraagd: wat vind ik eigenlijk zelf leuk?

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat er zoveel andere jonge mensen waren die hier mee struggelden. Toen is eigenlijk het idee voor Wildgroei ontstaan.

Met Wildgroei willen we jonge mensen op weg helpen naar hun passie in het leven. We moedigen hen aan om minder te leven vanuit de verwachtingen vanuit de maatschappij. Het is oké als je geen 40 uur wilt werken. Ga gewoon doen wat je leuk vindt! Ga aan het roer staan van jouw leven."

Werken aan jezelf in de natuur
"We organiseren van 30 augustus tot en met 3 september een trainingsweek in de natuur. Een week waarin je werkt aan jezelf, jouw perceptie op de wereld en jouw rol hierin. We hopen dat je na deze week vol energie en inspiratie naar huis gaat. Een rugzak vol met nieuwe inzichten. Daar doen we het voor!

Tijdens mijn opleiding Pedagogiek gingen we op PTR-kamp (persoonsgerichte training). Ik heb daar ervaren hoe waardevol het is om intensief een paar dagen met een groep aan je eigen ontwikkeling te werken. Bij het organiseren van onze Wildgroei-trainingsweek haal ik inspiratie uit dit onderdeel van mijn studie. Leuk he?"

Ga iets doen met je nieuwsgierigheid
"Ik ben zo blij dat mijn docenten mij tipten op Start Up Campus Haarlem. Ze zagen gewoon dat ondernemen mijn ding was. De energie bij SUCH paste perfect bij mij. Ik ga helemaal aan op ondernemende energie. Voor studenten die ook overwegen om te ondernemen, zou ik zeggen ‘ga iets doen met je nieuwsgierigheid’. Loop bij SUCH binnen en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Voor mij ging er een wereld open!"

Winactie Wildgroei x Start Up Campus Haarlem
Start Up Campus Haarlem mag een plek weggeven in de Wildgroei-week. Hoe vet is dat? Stuur ons via instagram @such_inholland een bericht waarom jij toe bent aan deze week! De winnaar ontvangt 25 augustus 2021 bericht.

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.