‘Ik ga helemaal aan op ondernemende energie’

Start Up Campus Haarlem gaat in gesprek met oud-deelnemers van hun programma’s en volgt hen op hun weg naar succes en deelt hun inspirerende verhalen. We beginnen met Heleen. Heleen Jonker (27) afgestudeerd Pedagogiek 2020 begon haar onderneming Wildgroei en helpt jonge mensen aan het roer te staan van hun eigen leven.

For the English version, click here

Na mijn studie doen waar ik blij van werd
Na mijn studie begon ik als coördinator bij een BSO. Het was een tijdelijke baan, ik sloot daar met mijn studie, kwaliteiten en opvoedvisie perfect aan. Ik was destijds een goede match door mijn studie en kwaliteiten. Daarna  werkte ik parttime bij de Billenboetiek.  Daar verkochten we duurzame wasbare luiers. Ik werd hier aangenomen op mijn enthousiasme en omdat we een goede klik hadden. Ik kon doen waar ik blij van werd, namelijk: werken bij een leuk bedrijf én aan mijn eigen onderneming. Hierna volgde twee jaar in HR bij Stoov®, met als missie: ‘We warm people, not the planet.’ In 2024 ga ik opnieuw voor zichzelf beginnen met als doel jonge mensen met zichzelf te laten verbinden en vanuit hier een richting te kiezen die oprecht bij hen past.”

Het is oké om geen 40 uur te willen werken
"Op mijn 19e kreeg ik een burnout. Ik was aan het leven volgens de verwachtingen van anderen. Althans, ik dacht dat het hun verwachtingen waren. Ik heb mezelf toen nooit gevraagd: wat vind ik eigenlijk zelf leuk?

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat er zoveel andere jonge mensen waren die hier mee struggelden. Toen is eigenlijk het idee voor Wildgroei ontstaan.

Met Wildgroei willen we jonge mensen op weg helpen naar hun passie in het leven. We moedigen hen aan om minder te leven vanuit de verwachtingen vanuit de maatschappij. Het is oké als je geen 40 uur wilt werken. Ga gewoon doen wat je leuk vindt! Ga aan het roer staan van jouw leven."

Werken aan jezelf in de natuur
"Wildgroei organiseert trainingsweken en -weekenden in de natuur. Hierin werk je aan jezelf, jouw perceptie op de wereld en jouw rol hierin. Met als doel dat je na deze week vol energie en inspiratie naar huis gaat en misschien wel een stapje dichter bij jouw missie in het leven gekomen bent. Een rugzak vol met nieuwe inzichten. Daar doen we het voor!

Tijdens mijn opleiding Pedagogiek gingen we op PTR kamp (persoonsgerichte training). Ik heb daar ervaren hoe waardevol het is om intensief een paar dagen met een groep aan je eigen ontwikkeling te werken. Bij het organiseren van onze Wildgroei trainingsweek haal ik inspiratie uit dit onderdeel van mijn studie. Leuk he?"

Ga iets doen met je nieuwsgierigheid
"Ik ben zo blij dat mijn docenten mij tipten op Start Up Campus Haarlem. Ze zagen gewoon dat ondernemen mijn ding was. De energie bij SUCH paste perfect bij mij. Ik ga helemaal aan op ondernemende energie. Voor studenten die ook overwegen om te ondernemen, zou ik zeggen ‘ga iets doen met je nieuwsgierigheid’. Loop bij SUCH binnen en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Voor mij ging er een wereld open!"

Toekomst
In 2024 zal Heleen opnieuw voor zichzelf beginnen. Met dezelfde missie, maar in een andere vorm. Trajecten voor studenten en starters die zichzelf beter willen leren kennen om hun leven in te richten op een manier die écht bij hen past. Die bereid zijn om zichzelf aan te kijken en aan de slag te gaan met de vragen als: Wie ben ik? Waarom ben ik wie ik ben? Wat kan ik? En waar wil ik naartoe? In groepsverband of individueel begeleidt Heleen je bij deze zoektocht.  

Benieuwd naar Heleen? Ze is te vinden op LinkedIn of op Instagram.

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.