26
april
2024
|
08:00
Europe/Amsterdam

In gesprek met Gwen van Poorten: Inholland zet studentenwelzijn centraal

Gwen van Poorten

In een tijd waarin studiestress, prestatiedruk en persoonlijke uitdagingen een tol eisen, is het essentieel om de mentale gezondheid van studenten te ondersteunen. We vinden het belangrijk om met studenten het open gesprek aan te gaan en daarom verwelkomt Hogeschool Inholland presentatrice en schrijfster Gwen van Poorten om mentale gezondheid bespreekbaar te maken.

In de maanden mei en juni reist Gwen van Poorten langs zes van onze Inholland-locaties. Hier vertelt Gwen haar ervaring over het krijgen van een burn-out op jonge leeftijd, deelt zij tips en verbindt studenten door met ze in gesprek te gaan. Daarnaast brengen we het ondersteuningsaanbod van Inholland onder de aandacht.

Mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar maken
Gwen van Poorten, onder andere bekend van haar werk bij BNNVARA, heeft als missie mentale gezondheid bespreekbaar te maken en anderen te helpen. Na haar burn-out heeft Gwen zich volledig gericht op het vinden van manieren om mentaal en fysiek in vorm te blijven. Dit heeft geleid tot het schrijven van haar boek ‘Voeten in het stopcontact’, waarmee ze grote impact maakt op het doorbreken van taboes en de aandacht voor mentale gezondheid, met name onder jongeren. Het boek staat boordevol praktische tips en inzichten, allemaal bedoeld om beste vrienden te worden met jezelf en het leven minder stressvol en leuker te maken.

Studentbuddy's en decanen staan klaar om deel te nemen aan het gesprek en informatie te geven aan studenten.

Ik vind het belangrijk dat er meer over mentale gezondheid gesproken wordt en ga daarom graag het gesprek erover aan. Ik hoop dat er dan openheid ontstaat en dat dit anderen aan het denken zet. Ik zou willen dat er met meer zachtheid naar mentale gezondheid gekeken kan worden. Het hoort er bij en het mag er zijn, of het leuk is of niet leuk.

Emma, student Pedagogiek Amsterdam

Meld je aan
Het belooft een inspirerende en motiverende middag te worden. Je bent als collega van harte uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Meld je aan via dit aanmeldformulier.

Goed om te weten: studenten krijgen voorrang om het evenement bij te wonen. We informeren je als we van tevoren weten dat de maximale capaciteit is bereikt. Wie weet kun je in dat geval naar een van de overige locaties.  .

Overzicht evenementen
Elk evenement duurt van 15.30 tot uiterlijk 18.30 uur 

  • Woensdag 15 mei - Haarlem
  • Donderdag 16 mei - Amsterdam (Diemen)
  • Dinsdag 21 mei - Rotterdam
  • Donderdag 23 mei - Den Haag
  • Maandag 27 mei - Alkmaar
  • Donderdag 6 juni - Delft

Dit evenement wordt georganiseerd door de afdelingen OOB | JZ en CHR in samenwerking met het Studentsucces Centrum. Voor meer informatie mail naar nina.vandoesburg@inholland.nl