Amsterdam,
09
november
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

In memoriam: Jan Versteeg

Op donderdag 5 november 2020 is onze dierbare collega Jan Versteeg na een kort ziekbed overleden. Jan was al bijna 30 jaar werkzaam als docent en trainer bij de bacheloropleiding Pedagogiek. Hij heeft in deze tijd enorm veel betekend voor zowel collega’s als studenten.

In zijn rol als trainer stond de kwaliteit van contact altijd voorop. Zijn imposante voorkomen was soms wat overweldigend, maar al snel ging iedereen van hem houden. Zowel studenten als docenten voelden zich gezien door hem, hij was in staat om écht te luisteren en op een krachtige en persoonlijke manier contact te maken. Jan schroomde ook niet om de confrontatie aan te gaan maar speelde dit nooit ‘op de man’, waardoor de relatie niet beschadigde en er geen conflicten ontstonden. In het team van Pedagogiek werd Jan dan ook gezien als een heel fijne, betrouwbare, loyale en warme collega.

Studenten beschrijven Jan als een nuchtere, scherpzinnige, directe en vooral ook eerlijke en oprechte trainer waar ze zich door hebben laten raken en enorm veel van geleerd hebben. Hij wist vele studenten te inspireren om als persoon en als professional kwaliteiten op te zoeken, grenzen te verleggen en kwetsbaarheid juist als een kracht te zien. Tijdens de laatste weken van zijn leven heeft Jan enorm veel ontroerende en hartverwarmende reacties van (oud-)studenten mogen ontvangen en dat deed hem goed.

Naast zijn rol als trainer en docent, was Jan al jaren actief in de DMR van domein GSW. Hier hield Jan vol passie en enthousiasme oog voor de kwaliteit van de opleidingen.

Jan heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op iedereen die met hem gewerkt heeft. Zijn gedachtegoed zal zeker voortleven in alle studenten die het geluk hebben gehad hem te zijn tegengekomen. We zullen Jan, onze markante, betrokken en humoristische collega, enorm missen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Ellis, kinderen Tom, Lisa en Jaimy en de kleinkinderen. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Vanaf dinsdag 10 november stellen we lokaal 4A-02 in het OZW-gebouw Amsterdam twee weken beschikbaar als herdenkingsruimte. Daar ligt ook een condoleanceboek.

Collega’s en studenten van de bacheloropleiding Pedagogiek, Inholland Amsterdam/Diemen

Reacties 1 - 5 (5)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Cees
16
November
2020
Ik ben geschrokken, vandaag lees ik dit, wat een verdriet, dit moeten we verteren
Op veel momenten fijn en intensief samengewerkt.
Gecondoleerd! ik wens iedereen sterkte
Carin
11
November
2020
Ik schrik enorm van dit bericht. Wat afschuwelijk. Fijn met Jan samengewerkt in het zoeken naar interprofessionele mogelijkheden tussen pedagogiek en verpleegkunde. Gecondoleerd voor alle betrokkenen.
Mieke Den Oude
11
November
2020
Zojuist lees ik de overlijdensadvertentie in de Volkskrant, wat erg. Condoleances aan zijn naaste familie en ook voor zijn collega's en studenten. Ik ben leerling geweest op de Hogeschool Holland van 1991 tot 1995 en Jan was een van mijn docenten, echt een fantastisch mooi persoon. Heel warme herinneringen aan hem en zijn lessen. Veel sterkte aan iedereen die hem moet misschien. Mieke
Frans Ursem
11
November
2020
Wow Jan, deze zag ik niet aankomen. Wat maak je me nou?
De trainingen in Bergen die we samen deden zal ik blijven herinneren, dank daarvoor.
Zet ze 'daarboven' maar aan het werk man!
Sterkte allemaal met dit verlies.
Rob
10
November
2020
Wat een vreselijk bericht! Ik ken Jan ook als de warme en nuchtere persoon zoals in het bericht is beschreven. Ik wens iedereen, maar vooral de naaste familie, vrienden, collega's en de studenten van Jan heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.