Alkmaar,
07
juli
2021
|
08:07
Europe/Amsterdam

Inholland Alkmaar krijgt nieuw Fieldlab Techvalley

Het College van Bestuur van Hogeschool Inholland heeft afgelopen 29 juni groen licht gegeven voor het Fieldlab Techvalley. Het Fieldlab krijgt een nieuw onderkomen bij Hogeschool Inholland in Alkmaar. Gekozen is voor het gebruiksklaar maken en inrichten van dit lab in Gebouw-D, de voormalige Rabobankzaal van Inholland Alkmaar. Na de zomer wordt gestart met de inrichting van het lab.

Need to have
Het College van Bestuur is er van overtuigd geraakt dat het vanuit het perspectief onderwijs, onderzoek en samenwerking met de regio een need to have is om het Fieldlab Techvalley in Gebouw-D te plaatsen. Deze positionering past binnen de onderwijsvisie van de hogeschool en de campusvisie van Inholland Alkmaar waar de komende jaren aan en naartoe gewerkt wordt. De ervaringen met het Fieldlab in Gebouw-D kunnen ook input leveren voor de verdere uitwerking van de campusvisie.

Mooie leer- en experimenteer-omgeving
Richard Oerlemans, vestigingsdirecteur van Inholland Alkmaar en directeur van het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica (TOI) vertelt enthousiast: “Door het samenbrengen van het Innovatielab en Fieldlab Techvalley creëren we een vliegwiel op het gebied van onderwijs, onderzoek en verbindingen met de regio. Het brengt engineering zoals robotica, vision & sensoring, machineontwerp en -bouw samen met data gedreven innovatie en nieuwe business modellen. Dit wordt nu al met Techvalley-partners in praktijk gebracht en gaat nu een volgende fase in.”

Oerlemans vervolgt: “Daarnaast zal het samenbrengen van de labs een boost geven aan cross overs, zoals de agri-food sector. Bovendien creëren we hierdoor een mooie leer- en experimenteer-omgeving waar studenten van verschillende opleidingen diverse tools zoals digitaal ontwerpen, 3D-printen of lamineren veilig kunnen leren gebruiken!”

Labs op nieuwe plek
Activiteiten van een aantal bestaande technieklabs van Inholland Alkmaar en het Innovatielab gaan vanuit Gebouw-C een nieuwe plek krijgen in het Fieldlab Techvalley. Ook het Lamineerlab dat nu is gehuisvest in de L-vleugel van Inholland Alkmaar wordt toegevoegd aan het nieuwe Fieldlab Techvalley. Daarmee komt er ruimte in Gebouw-C en de L-vleugel beschikbaar. Die ruimte wordt ingezet voor uitbreiding van activerend- en project-onderwijsactiviteiten voor alle Alkmaarse opleidingen.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.